Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θανάσης Παπαδόπουλος: Ζήσαμε μια μεγάλη γιορτή στο Χελμό, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον

Θανάσης Παπαδόπουλος: Ζήσαμε μια μεγάλη ...

Ολοκληρώθηκε το 2ο Helmos Mountain Festival στα Καλάβρυτα

Μ’ ένα μεγάλο ανοικτό μουσικό γλέντι στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων ολοκληρώθηκε την Δεύτερα του Αγίου Πνεύματος το 2ο Helmos Mountain Festival.
Περισσότεροι από 15.000 επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία, απ’ την Παρασκευή 21 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα να χαρούν τις ομορφιές του Χελμού, να πάρουν μέρος σε αναρίθμητες υπαίθριες δραστηριότητες και δράσεις αναψυχής και φυσικά να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μουσικών συναυλιών με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Και φέτος, παρά τον μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων, όλα κύλησαν υποδειγματικά, έτσι ακριβώς όπως είχαν προβλεφθεί απ’ τους διοργανωτές του Φεστιβάλ. Με κύριο χαρακτηριστικό τον απόλυτο σεβασμό στο βουνό. Ήταν μια πραγματικά μεγάλη γιορτή της νεολαίας, της μουσικής αλλά και του περιβάλλοντος.

«Είχαμε δεσμευτεί ότι το Φεστιβάλ Βουνού στο Χελμό θα γίνει θεσμός και κάθε χρόνο θα είναι όλο και καλύτερο. Κι αυτό που συνέβη φέτος ήταν πραγματικά πάνω απ’ τις προσδοκίες μας. Μια μεγάλη γιορτή, με απόλυτο σεβασμό στο βουνό μας, με επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα που ήρθαν να γνωρίσουν τον Χελμό, με νέες και νέους που γέμισαν για τέσσερις -και περισσότερες- μέρες την περιοχή μας σε μια διοργάνωση κατά γενική ομολογία υποδειγματική και αψεγάδιαστη», ανέφερε σε δήλωση του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Επί τέσσερις μέρες οι επισκέπτες του Χελμού είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την περιοχή, να κατασκηνώσουν στους χώρους του Χιονοδρομικού και να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες όπως τοξοβολία, πεζοπορία, flying fox, yoga, orienteering, mountain bike, γνωριμία με την τοπική γαστρονομία, οινικά events, workshops, παιδικά εργαστήρια στη φύση, trail running, κινηματογραφικές προβολές και πολλά πολλά ακόμα.

Και φυσικά να τραγουδήσουν και να χορέψουν με μουσικές -κατά σειρά- απ’ τους: Ορέστης Ντάντος, Μαρίνα Σπανού, Λόγος Τιμής, Γιάννης Χαρούλης, Novel 729, L Entourloop, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Villagers of Ioannina City, Σκιαδαρέσες, Ταφ Λάθος, Ιουλία Καραπατάκη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος και Νίκος Στρατάκης και Guests και Λεωνίδας Μπαλάφας.

«Οφείλω να ευχαριστήσω και μαζί να συγχαρώ όλους όσοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε το 2ο Helmos Mountain Festival να είναι καλύτερο απ’ το πρώτο», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες, τους χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών που ήρθαν στον Χελμό από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Και να τους ευχαριστήσω όχι μόνο για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ αλλά και για τον σεβασμό, την αγάπη και το ενδιαφέρον που έδειξαν στο βουνό, φροντίζοντας να μην μείνει πίσω το παραμικρό αποτύπωμα, το παραμικρό επιβαρυντικό ίχνος στο περιβάλλον. Ομοίως οφείλω να ευχαριστήσω τους καλλιτέχνες, τους μουσικούς, όλους τους συντελεστές των συναυλιών καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν ώστε οργανωτικά να μην υπάρξει η παραμικρή δυστοκία».

Και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων συνέχισε: «Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Διευθυντή του Χιονοδρομικού Κέντρου Αλέξη Άγριο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό του Χιονοδρομικού, επίσης όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου μας, την Τοπική Κοινότητα Καλαβρύτων και τον Πρόεδρο της, φυσικά τον Προϊστάμενο και όλα τα στελέχη του του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Καλαβρύτων που εργάστηκαν όλες αυτές τις μέρες ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Ακόμα, πολλές ευχαριστίες στην εταιρεία διοργάνωσης Novel Fox και σ’ όλους τους υποστηρικτές και χορηγούς του Φεστιβάλ. Επίσης, στο Αστυνομικό τμήμα Καλαβρύτων, στον Διοικητή Βασίλη Σταθούλια και στους αστυνομικούς του Τμήματος Καλαβρύτων, στους αστυνομικούς από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας που ο ρόλος τους ήταν καθοριστικός ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία και στην στάθμευση. Ευχαριστίες, επίσης, στους άνδρες της Πυροσβεστικής και στον Διοικητή Σπύρο Κωνστάντη αλλά και στα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων που ήταν και πάλι στην πρώτη γραμμή. Ασφαλώς, ευχαριστίες στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και στους Εθελοντές Σαμαρείτες που ήταν εκεί κάθε φορά που ανέκυπτε κάποια ανάγκη. Επίσης, στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων και στο ΕΚΑΒ, στον Όμιλο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών που ήταν ο ιατρικός υποστηρικτής της διοργάνωσης, στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, στους εργαζομένους του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, σ’ όλα τα στελέχη και στο προσωπικό του Δήμου Καλαβρύτων και σ’ όλους τους τοπικούς φορείς που συνεργάστηκαν και συνέδραμαν στην επιτυχία αυτής της μεγάλης γιορτής».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις