Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάνετε μια κίνηση ανθρωπιάς για τα αδέσποτα που δεν έχουν ούτε νερό να πιουν - ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Κάνετε μια κίνηση ανθρωπιάς για τα αδέσπ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Κάποιοι διατηρούν ένα μπολ με νερό και ξηρά τροφή έξω από σπίτια και καταστήματα

Τις ημέρες του καύσωνα και γενικότερα των υψηλών θερμοκρασιών εκτός από τους ανθρώπους υποφέρουν από τη ζέστη και τα ζώα.

Τόσο δεσποζόμενα όσο και αδέσποτα θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε νερό και για αυτό μπορούμε ακόμη και μεμονωμένα ως πολίτες να κάνουμε κάτι. Μεταξύ άλλων γίνεται έκκληση προς όλους να αφήνουν δροσερό νερό έξω από τα σπίτια ή ακόμη και τα καταστήματά τους για τα τετράποδα που κυκλοφορούν στις γειτονιές. Επίσης οι πολίτες παρακαλούνται από τις φιλοζωικές να μην τα ενοχλούν εάν έχουν βρει καταφύγιο σε σκιερό σημείο.

Μπορεί να επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια του καθένος ωστόσο κάποιοι αντιλαμβάνονται καλύτερα την ανάγκη που έχουν αυτές τις ημέρες αδέσποτα και δεσποζόμενα για λίγο νερό. Στο κέντρο της Πάτρας -χειμώνα καλοκαίρι- φαρμακείο διατηρεί στο πεζοδρόμιο ακριβώς μπροστά από την επιχείρηση, νερό και λίγη ξηρά τροφή. Ο κ. Θεοφιλάτος δίνει το παράδειγμα το οποίο αρκετοί έχουν ακολουθησει.

Αρκετοί είναι και οι δήμοι που έχουν προνοήσει για την παροχή νερού στα αδέσποτα ζώα, τοποθετώντας ποτίστρες. Εξάλλου και σε ό,τι αφορά στα δεσποζόμενα ζώα, δεν πρέπει να τα αφήνουμε μόνα τους στο αυτοκίνητο, γιατί η θερμοκρασία μπορεί να εκτοξευθεί μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Επίσης και σε ότι αφορά στις βόλτες, ιδανικά θα πρέπει να τα βγάζουμε νωρίς το πρωί και μετά τη δύση του ηλίου, καθώς η θερμοκρασία στα πεζοδρόμια και στην άσφαλτο είναι αυξημένη και τα αγαπημένα μας τετράποδα καταλήγουν με εγκαύματα στις πατούσες.

Ο κ. Χρ. Θεοφιλάτος παρέχει Χειμώνα - Καλοκαίρι λιγο νερό και τροφή στα αδέσποτα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις