Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ από την τελετή έναρξης του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου "Θόδωρος Αγγελόπουλος"

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ από την τελετή έ...

Παρέστη & ο νέος Υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσονας Φωτήλας - Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος βράβευσε την πρώην πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας Μαρία Τσουκαλά

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» (AISFF), επέστρεψε με μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης εγκαινιάζοντας την τρίτη (3η) εκδοχή του. Το βράδυ της Δευτέρας 24 Ιουνίου 2024 ο κήπος της Χαρτοποιίας και του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου Αιγίου κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου για την εναρκτήρια εκδήλωση του φεστιβάλ.

Σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική εκδήλωση, έγινε παρουσίαση του Φεστιβάλ που φέτος έχει θέμα «Το γυναικείο βλέμμα». Την τελετή παρουσίασε η Βαρβάρα Σεφέρη, θεατρολόγος και ηθοποιός ενώ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού και πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος έδωσε το στίγμα της φετινής διοργάνωσης. Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος υπογράμμισε τη σημαντικότητα του θεσμού και μίλησε για την προτεραιότητα που δίνει η δημοτική αρχή στον πολιτισμό.

Το παρών έδωσε και ο νέος Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Ιάσονας Φωτήλας που εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του στο φεστιβάλ ενώ παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες του για τον πολιτισμό. Χαιρετισμό απεύθυνε και η κα Αθηνά Καρτάλου-Αντούκου γενική διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου που υποστηρίζει το θεσμό από την πρώτη χρονιά. Τη φετινή διοργάνωση παρουσίασε αναλυτικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ κ. Ανδρέας Άννινος ενώ ο συντονιστής κ. Θοδωρής Πανουτσόπουλος μίλησε για τη σημασία της υποστήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης και για το ευρύ δίκτυο συνεργασιών του AISFF.

Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος βράβευσε την πρώην πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας κα Μαρία Τσουκαλά, η οποία ήταν πρόεδρος του φεστιβάλ τις δύο πρώτες χρονιές του θεσμού, για την προσφορά της στο θεσμό.

Χαιρετισμό επίσης απεύθυναν εκπρόσωποι των κριτικών επιτροπών, Μαρία Ανδρονίκου, Κωστής Ραμπαβίλας, Ανθή Σαμαρτζίδου και Μάκης Παπαδημητρίου.

Η βραδιά έκλεισε με μια υπέροχη συναυλία του αγαπημένου τραγουδοποιού Φοίβου Δεληβοριά παρουσιάζοντας τα πιο σημαντικά του τραγούδια πλαισιωμένος από την εξαιρετική του μπάντα.

*Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» που θα συνεχιστεί έως την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, διοργανώνει ο Δήμος Αιγιαλείας σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας.

Χρυσός Χορηγός: HELESI – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ

Χορηγοί: Kατασκευή ATE, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, Mega Spilaio, ΤΙΤΑΝ, ΙΚΤΕΟ Αιγίου, On Green και Ελαιόλαδα Λιανός.

Υποστήριξη: Πανεπιστήμιο Πατρών, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, ΣΠΟΑΚ «ΑΡΙΩΝ», Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας, Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος, WIFT GR, Greek Society of Cinematographers.

Αιγίδα: Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture