Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμαρχος Ναυπακτίας: Πολύ μεγάλο το πύρινο μέτωπο, με αυξημένο βαθμό δυσκολίας

Δήμαρχος Ναυπακτίας: Πολύ μεγάλο το πύρι...

Αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά τίθεται υπό έλεγχο

Για ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο, με αυξημένο βαθμό δυσκολίας εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή κάνει λόγο ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (25/6) στον Πλατανίτη Ναυπακτίας.

«Πολύ μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς και πολύ δυνατός ο αέρας. Εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί και από την πρώτη στιγμή επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα. Νομίζω ότι σταδιακά θα αρχίσει να τίθεται υπό έλεγχο η πυρκαγιά. Ο δήμος διέθεσε όλες του τις δυνάμεις όπως μηχανήματα έργου, υδροφόρες και προσωπικό. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της Πολιτικής Προστασίας επενέβησαν άμεσα και δημιούργησαν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», λέει ο κ. Γκίζας.

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας σημειώνει πως ακόμα δεν είναι γνωστό πώς ξέσπασε η φωτιά η οποία καίει σε γεωργική – δασική έκταση.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της φωτιάς εστάλη μήνυμα εκκένωσης από το 112 σε κατοίκους τριών οικισμών κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.

 «Δόθηκε άμεση εντολή εκκένωσης και ο δήμος με την αστυνομία επισκέφθηκαν τις περισσότερες οικίες που γειτνιάζουν με την περιοχή και οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν. Ορισμένοι παρέμειναν, με δική τους ευθύνη, αλλά δεν κινδύνευσαν», συμπληρώνει ο κ. Γκίζας.

Πυροσβέστες από Πάτρα και Αίγιο έχουν μεταβεί στην περιοχή και συνολικά μετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης 80 άτομα, με 3 πεζοπόρα τμήματα, 26 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 10 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

news247.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις