Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

5-6/7 «ανοίγει» η Επίδαυρος, ο Ρώσος Τιμοφέι Κουλιάμπιν σκηνοθετεί μια Ιφιγένεια ποιητικής καινοτομίας

5-6/7 «ανοίγει» η Επίδαυρος, ο Ρώσος Τιμ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Με Ανθή Ευστρατιάδου (Ιφιγένεια), Μαρία Ναυπλιώτου (Κλυταιμνήστρα), Νικόλα Παπαγιάννη (Μενέλαο)

Με international «αέρα» ξεκινάει σε λίγες μέρες το πρόγραμμα παραστάσεων στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Τη φετινή πρεμιέρα υπογράφει ο διάσημος Ρώσος σκηνοθέτης Τιμοφέι Κουλιάμπιν ο οποίος είχε παρουσιάσει το 2018 στην Αθήνα με αξέχαστο τρόπο «Τρεις Αδελφές» στη νοηματική.

Επανέρχεται λοιπόν  με  «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, σε μια custom made διεθνή παραγωγή για την Επίδαυρο. Σημαντικά ονόματα λαμπρύνουν το θίασο: Μιλάμε για Μαρία Ναυπλιώτου, Νικόλα Παπαγιάννη, Θάνο Τοκάκη, Νίκο Ψαρρά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, με την Ανθή Ευστρατιάδου στον ομώνυμο ρόλο της Ιφιγένειας.

Όπως δηλώνει ο Κουλιάμπιν: «Η Ιφιγένεια είναι ένα από τα πιο σύνθετα και ταυτόχρονα συναρπαστικά κείμενα της αρχαίας δραματουργίας. Η βασική συνθήκη του έργου είναι ο πόλεμος. Δεν βλέπουμε μάχες, αισθανόμαστε όμως τη μυρωδιά του πολέμου που επίκειται. Όλα είναι έτοιμα: τα στρατεύματα, τα όπλα. Χρειάζεται μόνο μια μικρή ώθηση για να πάρει μπρος. Είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς αυτό μεταφέρεται στο σήμερα. Στο έργο δεν υπάρχει το ερώτημα αν θα γίνει ο πόλεμος αλλά πότε. Για μένα όλα έχουν να κάνουν με τις τεχνολογίες του πολέμου, την πολιτική, τα ΜΜΕ… Σήμερα δυστυχώς ο πόλεμος είναι πάλι παρών στη ζωή μας. Παραδόξως –και παρά την ιστορική εμπειρία– εμείς οι άνθρωποι κάνουμε πράγματα που νομίζαμε ότι ποτέ δεν θα ξαναγίνουν».

Μάλιστα η παράσταση σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το αργολικό θέατρο,  αυτό το «μοναδικό χώρο, με τους δικούς του νόμους και τη δική του ενέργεια».

Η κάθοδός του στις 5 - 6 Ιουλίου υπογραμμίζει το διεθνή προσανατολισμό του Φεστιβάλ Αθηνών/ Επιδαύρου. Θεωρείται ένας από τους πλέον διακεκριμένους Ρώσους σκηνοθέτες της γενιάς και έχει αποφοιτήσει από τη διάσημη Ακαδημία Θεάτρου Gitis Μόσχας.

 Το όνομά του έχει συνδεθεί με το σύγχρονο παγκόσμιο θέατρο, μετά από δεκάδες θεατρικές παραστάσεις και όπερα. Εχει συνεργαστεί με το Θέατρο Μπολσόι και το Θέατρο των Εθνών της Μόσχας, το Deutsches Theater του Βερολίνου, το Schauspielhaus της Ζυρίχης, το Residenztheater του Μονάχου κ.ά. Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Red Torch στο Νοβοσιμπίρσκ από το 2015 έως το 2022 και έχει ξεχωρίσει για τη ριζοσπαστική ματιά του πάνω σε κλασικούς συγγραφείς, όπως ο Τσέχοφ, ο Ίψεν, ο Γκόγκολ. Σήμερα, στα 40 του χρόνια, κουβαλάει τον τίτλο «τρομερό παιδί» του ρωσικού θεάτρου για το τολμηρό και καινοτόμο, σκηνικό του βλέμμα.

Ειδήσεις Τώρα

Εγκαίνια για το νέο κατάστημα της DUR στην Πάτρα με ένα event γεμάτο εκπλήξεις

Απίθανο show στην Place Vendome! Οι αμαζόνες Tζίτζι- Κένταλ και όλα τα highlights

Και η Μαρία Ολυμπία στη guest list της Place Vendome, πως ντύθηκε και γιατί

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View