Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Χορεύοντας στον Χρόνο»- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: «Χορεύοντας στον Χρόνο»- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Η γιορτή του 21ου Γυμνασίου Πατρών

Πολύ λαμπερή ήταν η γιορτή του 21ου Γυμνασίου Πατρών (19-6-2023) για τη λήξη των μαθημάτων και τον αποχαιρετισμό των αποφοίτων, γεμάτη χορό, έμπνευση, δημιουργία και χάρη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, "σαν λευκοντυμένες νεραϊδούλες  με στεφάνι στα μαλλιά, οι μαθήτριες του Γυμνασίου πιάστηκαν σε κύκλο με αγόρια του Σχολείου, συγχρόνισαν τα βήματά τους και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς υπό τον ήχο όχι μόνο δημοτικών τραγουδιών αλλά και σύγχρονων μουσικών δημιουργιών (Θραξ πανκc, Μανιταρόκ, Δ. Γαλάνη – Ε. Δράκος κ.ά.)

Μια εμπνευσμένη παράσταση που ενθουσίασε τους θεατές και πέρασε το μήνυμα της διασύνδεσης του ρυθμού και της μουσικής του χτες με το σήμερα, καθώς και το μήνυμα της αναγκαιότητας της επαφής των νέων με την παράδοση, ως αντίδοτο στην αδιάφορη και απρόσωπη ομοιομορφία που μάς επιβάλλουν οι σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητας.

Η πολύ καλά οργανωμένη παράσταση, από τη χοροδιδάσκαλο κ. Καραγεωργίου Ευαγγελία και τις φιλολόγους κ. Αλμπάνη Βασιλική, κ. Σπα Ιφιγένεια, ξύπνησε θύμησες από τις παλιές καλοστημένες σχολικές γιορτές του παρελθόντος και αναγέννησε την ελπίδα για ένα δημιουργικό, σύγχρονο Δημόσιο Σχολείο.

Αρκεί να υπάρχει όρεξη και μεράκι από όλη τη Σχολική Κοινότητα (Εκπαιδευτικούς, Μαθητές, Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων), όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση!".

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις