Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο αγώνας του Αντώνη για τη ζωή- Ζύγιζε 256 κιλά και ανέπνεε μόνο με μάσκα

Πάτρα: Ο αγώνας του Αντώνη για τη ζωή- Ζ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

«Αποφάσισα ότι δεν μου επιτρέπω να πεθάνω», λέει στο thebest.gr

Είναι από τις ιστορίες που αποδεικνύουν ότι η δύναμη της πίστης και της θέλησης μπορεί πολλές φορές να αλλάξει τα πάντα.

Ο πατρινός Αντώνης Ζηκόπουλος που πριν 3,5 χρόνια ζύγιζε 256 κιλά, είχε φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να μετακινηθεί και να χρειάζεται μάσκα πολυεπίπεδου οξυγόνου για να καταφέρει να αναπνέει.  Σήμερα ζυγίζει 121 κιλά και συνεχίζει την προσπάθεια, με πίστη και θέληση για ζωή.

Πότε ξεκίνησε η απώλεια κιλών;

Έφτασα σε ένα σημείο, πριν από 3,5 χρόνια, όπου ζύγιζα 256 κιλά. Δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου κυριολεκτικά. Κοιμόμουν στα κάγκελα και τα παράθυρα του σπιτιού μου καθώς δεν μπορούσα να ανασάνω. Είχα ξεκινήσει αρχικά να έχω δύσπνοια ώσπου μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο του Ρίου με ασθενοφόρο το οποίο ακολουθούσε όχημα της πυροσβεστικής. Πλέον χρειαζόμουν μάσκα οξυγόνου.

Εκεί λοιπόν πήρατε την απόφαση;

Ναι. Είδα τον χάρο με τα μάτια μου. Σκέφτηκα ότι θέλω να ζήσω και ότι δε θα μου επιτρέψω να πεθάνω. Η κατάσταση ήταν δύσκολη. Είχα βουλωμένες αρτηρίες ενώ αν η μάσκα δεν έκανε τη δουλειά της, θα πέθαινα. Έμεινα στο νοσοκομείο δυόμιση μήνες με φαρμακευτική αγωγή και διατροφικό πρόγραμμα. Μέσα στο νοσοκομείο έχασα τα πρώτα 30 κιλά. 

Πώς συνεχίσατε εκτός νοσοκομείου;

Εκτός από την διατροφή που περιλάμβανε μόνο μαρούλι, κρέας, βραστά αυγά και τόνο, έκανα έντονη άθληση. Καθημερινά περπατούσα από την Παραλία Πατρών μέχρι το κέντρο της Πάτρας και επέστρεφα. Χρειαζόμουν συνολικά 4 ώρες για να το κάνω αυτό, φυσικά με στάσεις.

Στην πορεία άρχισα να κάνω ποδήλατο στο γυμναστήριο αλλά και στο σπίτι άρχισα να έχω μηχανήματα γυμναστικής που μου παραχώρησε ο φίλος Αντώνης Χαροκοπός ο οποίος με υποστήριξε και ηθικά σε όλη αυτήν προσπάθεια. Μαζί με τις δύο αδελφές που μου απέμειναν…. Μου έδωσαν τεράστια υποστήριξη για να συνεχίζω.

Υπάρχουν λέξεις και σχόλια όταν είσαι σε αυτή την θέση που πληγώνουν. Η ηθική υποστήριξη λοιπόν είναι σημαντική. Δεν πρέπει να δίνεις σημασία, μόνο να προχωράς.

Κοιτώντας πίσω. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στο να ζυγίζετε τόσα πολλά κιλά;

Μέσα σε λίγα χρόνια κλήθηκα να αντιμετωπίσω πολλές απώλειες. Πρώτα έχασα ένα αδελφό που έφυγε από την ζωή μετά από τροχαίο δυστύχημα και μετά έναν άλλο αδελφό από ανακοπή καρδιάς. Μετά έφυγαν και οι γονείς μου από την ζωή. Εκεί, παραιτήθηκα από τη ζωή. Πολλές φορές τα κιλά σχετίζονται με την ψυχολογία και το άγχος. Αν δεν είσαι καλά, δεν μπορείς να έχεις τον έλεγχο των κιλών σου.

Απέκτησα λοιπόν μία αναισθησία σε σχέση με το φαγητό ενώ συνέχιζα να καπνίζω τρία με τέσσερα πακέτα την ημέρα, Το κάπνισμα το ξεκίνησα στα 16 μου και συνέχιζα με την ίδια συχνότητα. Ώσπου άλλαξαν όλα.

Συνεχίζετε ακόμα να χάνετε κιλά;

Ναι. Έχω καλό μεταβολισμό, συνεχίζω την προσπάθεια με διατροφή και αθλητικές δραστηριότητες και ακόμα υπάρχουν αποτελέσματα.

Είναι πολλοί οι άνθρωποι που δίνουν αυτόν τον αγώνα με τα κιλά τους, τι θα τους συμβουλεύατε;

Έρχομαι σε επαφή και έχω επικοινωνία με αρκετούς ανθρώπους που θέλουν να κάνουν την ίδια προσπάθεια και να αντιμετωπίσουν τα κιλά τους. Τους παροτρύνω και τους συμβουλεύω όσο μπορώ.

Έχω να πω ότι κάποτε ήμουν κλεισμένος στο σπίτι και δεν ήξερα τι σημαίνει ζωή. Τελικά σήμερα ζω ξανά και δέχομαι συγχαρητήρια. Αυτό που χρειάζεται είναι πίστη και θέληση. Μπορείς να τα καταφέρεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις