Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το μήνυμα της Δημοτικής αρχής της Πάτρας για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Το μήνυμα της Δημοτικής αρχής της Πάτρας...

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας στέλνει μήνυμα, ότι αποτελεσματική πρόληψη & θεραπεία της εξάρτησης, σημαίνει: Στήριξη και αύξηση των «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων ως το κύριο μοντέλο θεραπείας

Σε ανακοίνωση της για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών που έχει οριστεί η 26η Ιουνίου, η Δημοτική αρχή της Πάτρας αναφέρει τα εξής:

“Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών έρχεται να υπενθυμίσει ότι τα ναρκωτικά και οι κάθε είδους εξαρτήσεις, στη σύγχρονη κοινωνία, αυξάνονται ταυτόχρονα με την μεγάλη κοινωνικοπολιτική κρίση που βιώνει η ανθρωπότητα.

Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις δεν πλησίασαν ποτέ το πρόβλημα με πραγματική διάθεση να το λύσουν και να το εξαλείψουν, γιατί τελικά δεν είναι αυτός ο σκοπός του συστήματος που υπηρετούν, το οποίο θέλει εξαρτημένα άτομα, για να μην απειλείται η εξουσία του.

Η πολιτική της «μείωσης της βλάβης» και η αυστηρά ιατρική αντιμετώπιση του κοινωνικού φαινομένου των ναρκωτικών, άνοιξαν το δρόμο για τη νομιμοποίησή τους και παράλληλα για την υποβάθμιση και την ιδιωτικοποίηση των δομών πρόληψης - θεραπείας - κοινωνικής επανένταξης, καθώς και την υποστελέχωση  των στεγνών προγραμμάτων.

Για τη Δημοτική Αρχή,  η  μάχη κατά των ναρκωτικών είναι διαρκής μάχη ζωής, μάχη καθημερινή κατά όλων των εξαρτήσεων. Σύνθημά μας είναι: «Όμορφη πόλη είναι η πόλη που δεν έχει ανεργία, φτώχεια, παιδιά στην εξάρτηση». Και κύριος στόχος μας είναι η πρόληψη.

Συνεχίζουμε να δίνουμε  βάρος στην κάλυψη των αναγκών σε μόνιμο προσωπικό  των Κέντρων  Πρόληψης. Ζητούμε να αποσυρθούν τα σχέδια για δημιουργία του ΕΟΠΑΕ και διεκδικούμε, μαζί με 43 φορείς της πόλης μας, κλειστό θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ, καθώς και ένα πολυδύναμο συμβουλευτικό σταθμό για όλες τις εξαρτήσεις, ναρκωτικά, αλκοόλ, διαδίκτυο, τζόγος κλπ. Δίνουμε  ιδιαίτερη σημασία στο να προσφέρουμε δημιουργικές διεξόδους στα παιδιά μας, γι’ αυτό και προάγουμε τον αθλητισμό, τον πολιτισμό.

Φέτος, ξεκινήσαμε έναν νέο θεσμό, το Μαθητικό Φεστιβάλ, ενταγμένο στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, μέσα από το οποίο τα παιδιά περνούν μηνύματα κατά των ναρκωτικών και προτάσεις ζωής,   δημιουργήσαμε  τις κατασκηνώσεις και άλλες δραστηριότητες που καλλιεργούν το σώμα και το πνεύμα και ανοίγουν τους ορίζοντες της σκέψης των νέων.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας καλεί τον λαό, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, να κάνουν τη μόνη επιλογή που μπορεί να δώσει μια πραγματικά ελπιδοφόρα διέξοδο. Να μη γίνει αποδεκτό ότι μπορούν να μπουν στη ζωή μας τα ναρκωτικά. Γι’ αυτό δίνουμε  συνεχώς μάχη για να εξαλείψουμε τις αιτίες που οδηγούν στις εξαρτήσεις.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στέλνει μήνυμα, ότι αποτελεσματική πρόληψη και θεραπεία της εξάρτησης, σημαίνει:

•              Στήριξη και αύξηση των «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων ως το κύριο μοντέλο θεραπείας.

•              Ενίσχυση του ρόλου των Κέντρων Πρόληψης. Εφαρμογή προγραμμάτων κατά των εξαρτήσεων σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση  στα στρατόπεδα και τους πληθυσμούς Ρομά.

•              Μέτρα για την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής, την προστασία των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Ενίσχυση της δωρεάν αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας των νέων ανθρώπων.

•              Πολλαπλασιασμό των κέντρων ενημέρωσης, των προγραμμάτων δράσης στο δρόμο, των κέντρων υποστήριξης χρηστών με κρατική χρηματοδότηση.

•              Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα ιδιωτικών φορέων και ΜΚΟ στους τομείς Πρόληψης και Απεξάρτησης.

•              Όχι στη νομιμοποίηση της κάνναβης και στο διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά - μαλακά».

•              Όχι στη λειτουργία Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης.

•              Μέτρα για την προστασία όλων των τοξικοεξαρτημένων”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις