Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

“Αυγή”: Συνάντηση με Κασσελάκη ζητεί η ΕΣΗΕΑ μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο

“Αυγή”: Συνάντηση με Κασσελάκη ζητεί η Ε...

Η «ΑΥΓΗ» έχει ιστορία και εργαζόμενους και εμείς έχουμε χρέος και υποχρέωση να τους στηρίξουμε με κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να επανακυκλοφορήσει το καθημερινό φύλλο, αναφέρει η ΕΣΗΕΑ

Συνάντηση με την ηγεσία του κόμματος, και τον Στέφανο Κασσελάκη προσωπικά, ζητεί η ΕΣΗΕΑ, μετά την απόφαση για αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Αυγή».

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Μια ιστορική εφημερίδα, που επέζησε σε πολύ δυσκολότερες εποχές, δεν μπορεί να αναστέλλει τη λειτουργία του καθημερινού της φύλλου χωρίς διαβούλευση αλλά και χωρίς την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου από τον κύριο μέτοχο που θα καλύπτει τις απαιτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως η «ΑΥΓΗ» έχει ιστορία και εργαζόμενους «και εμείς έχουμε χρέος και υποχρέωση να τους στηρίξουμε με κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να επανακυκλοφορήσει το καθημερινό φύλλο. Είναι ανεπίτρεπτη η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί και θα την ανατρέψουμε»

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την Αυγή

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε σήμερα επιστολές προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανο Κασσελάκη και την Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ράνια Σβίγκου με τις οποίες ζητεί συνάντηση το συντομότερο.

Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημ. «Η ΑΥΓΗ» πλήττει τον πλουραλισμό και την ενημέρωση των πολιτών και προκαλεί πλήθος εργασιακών προβλημάτων. Μια ιστορική εφημερίδα, που επέζησε σε πολύ δυσκολότερες εποχές, δεν μπορεί να αναστέλλει τη λειτουργία του καθημερινού της φύλλου χωρίς διαβούλευση αλλά και χωρίς την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου από τον κύριο μέτοχο που θα καλύπτει τις απαιτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η «ΑΥΓΗ» έχει ιστορία και εργαζόμενους και εμείς έχουμε χρέος και υποχρέωση να τους στηρίξουμε με κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να επανακυκλοφορήσει το καθημερινό φύλλο. Είναι ανεπίτρεπτη η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί και θα την ανατρέψουμε.

Παράλληλα στηλιτεύουμε τη συμπεριφορά διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας, οι οποίοι δεν επέτρεψαν σήμερα να εισέλθουν στα γραφεία της δημοσιογράφοι, μαζί με τηλεοπτικά συνεργεία, προκειμένου να συνομιλήσουν με εργαζόμενους και να ενημερώσουν την κοινή γνώμη. Οι συνάδελφοι αγωνιούν καθώς δεν γνωρίζουν, εάν θα πληρωθούν τις δεδουλευμένες αποδοχές τους, εάν θα εξακολουθήσουν να εργάζονται, εάν θα τους καταβληθούν αποζημιώσεις και ό,τι δικαιούνται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις