Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για σουβλάκια κοτόπουλου με κουσκούς αμυγδάλου και λάχανο

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Αυτό το γρήγορο πιάτο με κοτόπουλο είναι ιδανικό για επίσημο δείπνο

Συνταγή - Αυτό το γρήγορο πιάτο με κοτόπουλο είναι ιδανικό για επίσημο δείπνο. Για να το σερβίρετε τοποθετήστε το ψημένο λάχανο και το κους κους σε μια πιατέλα με τα σουβλάκια από πάνω.

Πριν ψήσετε τα σουβλάκια, μαρινάρετε καλά το κοτόπουλο, ώστε να εξασφαλίσετε ότι κάθε μπουκιά θα είναι ζουμερή και γευστική.

Υλικά

¼ φλιτζανιού φρέσκος χυμός λεμονιού (από 1 μεγάλο λεμόνι)
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
6 κουταλιές σούπας + 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο (διαχωρισμένο)
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (διαχωρισμένες)
500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε κομμάτια 4 εκ.
¾ φλιτζάνι κους κους
⅓ φλιτζανιού φρυγανισμένα αμύγδαλα σε φέτες
1 ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ματσάκι μαύρο λάχανο (περίπου 250 γραμμάρια)

Οδηγίες

  • Ανακατέψτε μαζί το χυμό λεμονιού, το κύμινο, την πάπρικα, 5 κουταλιές της σούπας λάδι και τα δύο τρίτα του σκόρδου σε ένα μεγάλο μπολ. Κρατήστε 2 κουταλιές της σούπας σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το στην άκρη.
  • Προσθέστε το κοτόπουλο στο μεγάλο μπολ και μαρινάρετε σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 15 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μαγειρέψτε το κουσκούς με το υπόλοιπο σκόρδο, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε ¾ φλιτζάνι νερό και αφήστε να πάρει βράση. Αφαιρέστε από τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε να σταθεί μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και το κουσκούς να είναι τρυφερό, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τα αμύγδαλα και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Περάστε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε 4 καλαμάκια για σουβλάκια. Καρυκεύστε με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ψήστε τα σουβλάκια στη σχάρα, γυρίζοντας συχνά, μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο να ψηθεί, για 8 έως 12 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
    Ανακατέψτε το λάχανο με το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο μπολ. Μαγειρέψτε το στο τηγάνι για περίπου 30 δευτερόλεπτα ανά πλευρά.
  • Μεταφέρετε το λάχανο σε μία σανίδα κοπής. Αφαιρέστε και απορρίψτε τα στελέχη του και κόψτε τα φύλλα σε μεγάλα κομμάτια. Βάλτε το λάχανο στο μπολ με τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ¼ κουταλιού αλάτι.
  • Σερβίρετε τα σουβλάκια κοτόπουλου μαζί με το κουσκούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life