Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παγκόσμιο σοκ από την εικόνα αδυναμίας του Προέδρου Μπάιντεν στο πρώτο ντιμπέιτ

Παγκόσμιο σοκ από την εικόνα αδυναμίας τ...
Πολίτης Στάθης

Όλα δείχνουν πως οι Δημοκρατικοί δεν μπορεί παρά να προχωρήσουν σε αντικατάσταση του υποψηφίου τους

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η πρωτοφανής εικόνα αδυναμίας και το αντίστοιχο επίπεδο απόδοσης που είχε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο πρώτο προεκλογικό ντιμπέιτ με αντίπαλο τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ που διοργάνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Έως ένα βαθμό ήταν γνωστό πως η πορεία της υγείας του Προέδρου Μπάιντεν ήταν καθοδική, όμως η χθεσινή του εικόνα ξεπέρασε κάθε όριο. Ο Πρόεδρος φαινόταν έντονα καταβεβλημένος, σε αρκετά σημεία συναντούσε δυσκολία στην ολοκλήρωση των σκέψεών του, ενώ όταν δεν είχε τον λόγο στεκόταν απόλυτα απαθής και με κενό βλέμμα.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, τα μεγαλύτερα ΜΜΕ στις ΗΠΑ συμφωνούν, καθώς η αντίδραση τόσο αυτών που πρόσκεινται στον Πρόεδρο Μπάιντεν όσο και αυτών που ευνοούν την υποψηφιότητα Τραμπ, υπήρξε το ίδιο σοκαρισμένη και τονίζεται πως ο Πρόεδρος όχι μόνο δεν κατάφερε να κατευνάσει τις ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του, αλλά με την εμφάνισή του προκάλεσε πανικό στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

Πλέον, μοιάζει απίθανο οι αντιδράσεις στο κόμμα των Δημοκρατικών να μην προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα, στην αντικατάσταση δηλαδή του υποψηφίου τους στο προσεχές συνέδριο τους, κάτι που πάντως θα αποτελεί πρωτοφανή εξέλιξη στην ιστορία των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Θυμίζουμε πως οι εκλογές θα λάβουν χώρα την Τρίτη 5 Νοεμβρίου και το αποτέλεσμά τους αναμένεται να αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων για την παγκόσμια πολιτική σκηνή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις