Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Nut-u-Roll των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών - Ένα θρεπτικό και βιώσιμο σνακ από υποπροϊόντα φυτικών υπολειμμάτων

Το Nut-u-Roll των φοιτητών του Πανεπιστη...

Συμμετοχή του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών στον εθνικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2024

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (ΕΤΤ) της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετείχε για τρίτη συνεχή χρονιά στον εθνικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2024 για τη δημιουργία και ανάδειξη νέων προϊόντων διατροφής με οικολογικό και καινοτόμο χαρακτήρα, που διοργανώθηκε για 14η χρονιά από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).

Το Τμήμα ΕΤΤ συμμετείχε στο διαγωνισμό με το καινοτόμο προϊόν Nut-u-roll.

Το προϊόν Nut-u-roll αποτελεί προϊόν έρευνας και ανάπτυξης του Τμήματος ΕΤΤ και πρόκειται για ένα θρεπτικό και βιώσιμο σνακ από υποπροϊόντα φυτικών υπολειμμάτων, το οποίο πέραν των άλλων υποπροϊόντων αξιοποιεί ιδανικά το ίζημα καφέ το οποίο προκύπτει από τη διαδικασία παρασκευής του καφέ εσπρέσο. Το Nut-u-roll διατίθεται σε μια γλυκιά (Sweet twists) και μια αλμυρή εκδοχή (Savuroll), οι οποίες αξιοποιούν περαιτέρω φυστικοβούτυρο και φυστικοβούτυρο από φιστίκι Αιγίνης, αλλά και άλευρο από φλούδες μήλου και αχλαδιού καθώς και άλευρο από φλούδες κολοκύθας και πατάτας, στη γλυκιά και αλμυρή εκδοχή αντίστοιχα.

Το Nut-u-roll αναπτύχθηκε με την υποστήριξη της εταιρείας ΚΟΥΤΕΡΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ καθώς και της εταιρείας THE NUTLERS®.

Το Τμήμα ΕΤΤ συμμετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία του ECOTROPHELIA 2024, η οποία περιλάμβανε συνολικά 15 προϊόντα και έλαβε χώρα στις 18-19 Ιουνίου 2024 στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα. Αν και δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο βραβείο, το προϊόν απέσπασε για την γλυκιά του εκδοχή Sweet twists τα θετικά σχόλια των παρευρισκόμενων στην ανοικτή για το κοινό έκθεση των διαγωνιζόμενων προϊόντων.
Την φοιτητική ομάδα του Nut-u-roll αποτέλεσαν οι Ε. Γρηγοριάδου (team manager), Γ. Αλιβεριώτη, Φ. Λαμπρόπουλος-Πετροπάκης, Α. Μοίραλη, Ν. Σεκέρ, Φ. Τσαμούρης και Δ. Χούμη με επιβλέποντες τους Επίκουρους Καθηγητές Δρ. Νικόλαο Ανδρίτσο και Δρ. Ιωάννη Καραμπάγια, ενώ η φοιτητική ομάδα έλαβε υποστήριξη μέσω χρηματοδότησης από τον ΕΛΚΕ του Πανεπιστημιου Πατρών και το πρόγραμμα «Χρηματοδότηση Δράσεων Φοιτητικών και Λοιπών Ομάδων Ιδρύματος».
Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά στους φοιτητές και σε όλους τους εμπλεκόμενους στη δημιουργία του καινοτόμου αυτού διατροφικού σνακ για την αξιόλογη προσπάθειά τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις