Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανελλήνιες 2024: 20 Πατρινοί μαθητές «βλέπουν την κορυφή» και μιλούν στο thebest- Μετά την αγωνία, ήρθαν τα χαμόγελα

Πανελλήνιες 2024: 20 Πατρινοί μαθητές «β...
Κωνσταντίνα Τσίχλα, Γωγώ Παπαδάκου

Η αγωνία των μαθητών έληξε ενώ εκείνοι που κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα πολυπόθητα μόρια για τις σχολές που επιθυμούν είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι.

Πολλά χαμόγελα και ανακούφιση έφερε για πολλούς μαθητές η ανακοίνωση των βαθμολογιών για τις Πανελλαδικές εξετάσεις .

Η αγωνία των μαθητών έληξε ενώ εκείνοι που κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα πολυπόθητα μόρια για τις σχολές που επιθυμούν είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι.

Πατρινοί μαθητές που κατάφεραν να φτάσουν «ψηλά» μιλούν στο thebest.gr για το πώς αισθάνονται για την επιτυχία αλλά και το πώς κατάφεραν, πώς διάβαζαν αλλά και ποιοι τους στήριξαν στην προσπάθειά τους.

Το συστηματικό διάβασμα η στήριξη της οικογένειας αλλά και των καθηγητών τους έπαιξε καθοριστικό ρόλο, λένε.

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη κι ας έχουν περάσει αρκετές ώρες από την ανακοίνωση των βαθμολογιών. Πίστευα ότι έχω γράψει καλά αλλά προτιμούσα να κρατώ χαμηλούς τόνους, μήπως αλλάξει κάτι και απογοητευτώ.

Αυτό που με βοήθησε πολύ ήταν οι καθηγητές του φροντιστηρίου και κυρίως τα συχνά διαγωνίσματα που γράφαμε με «ανάγκαζαν» να διαβάζω τα πάντα. Με βοήθησε πολύ και η αλλαγή σχολείου στη β’ λυκείου. Αυτό που με δυσκόλεψε ήταν η κούραση, κυρίως τον τελευταίο μήνα. Συσσωρευμένο άγχος, πίεση από το έντονο καθημερινό διάβασμα και σωματική κούραση, ήταν αυτά που με δυσκόλεψαν τις τελευταίες εβδομάδες πριν τις εξετάσεις. Με τη συμπαράσταση όμως της οικογένειάς μου, των φίλων και των καθηγητών μου πήγα όλα καλά και πλέον βλέπω το όνειρο φοίτησης στην Ιατρική σχολή της Πάτρας να πραγματοποιείται»

(Φροντιστήριο Άνοδος)

«Ήξερα ότι είχα γράψει καλά. Είμαι ικανοποιημένη και ανακουφισμένη γιατί ήταν ένα ψυχοφθόρο ταξίδι με πολύ άγχος και υπερπροσπάθεια από όλα τα παιδιά, που είμαστε μόλις 17-18 ετών.

Υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκα μήπως κάτι δεν πάει καλά στο τέλος. Είναι ένα πολύ πιεστικό σύστημα αυτό των πανελλαδικών εξετάσεων. Ευτυχώς είχα πολύ υποστήριξη από τους καθηγητές στο φροντιστήριο αφού ήταν δίπλα μου κάθε φορά που αντιμετώπιζα μια δυσκολία. Ήταν μια πολύ απαιτητική χρονιά με πολύ διάβασμα και πρόγραμμα αλλά η προετοιμασία ήταν άψογη. Υπήρξαν και στιγμές που μπορεί να αισθανόμουν και τύψεις αν είχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο αλλά με βοήθησε πολύ ο χορός και το τρέξιμο στη διάρκεια της χρονιάς για να ηρεμώ! Στόχευα εξ αρχής στη Νομική σχολή από τις αρχές του λυκείου και αυτό θα ακολουθήσω».

(Φροντιστήριο Άνοδος)

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Περίμενα ότι τα έχω πάει καλά αλλά όχι τόσο. Κάθε φόρα όταν έβλεπα τα θέματα δυσκολευόμουν αλλά τελικά όλα πήγαν καλά.

Είναι δύσκολο να μην έχεις άγχος και να μένεις συγκεντρωμένος. Το συστηματικό διάβασμα, η οργάνωση και το πρόγραμμα που είχα έπαιξαν σημαντικό ρόλο όπως και ο ίδιος μου ο εαυτός. Είχα αυτοπεποίθηση. Οι γονείς μου με στήριξαν, μου έδιναν θάρρος ενώ οι καθηγητές μου με καθοδήγησαν σωστά, έδωσαν χρήσιμες συμβουλές και με βοηθήσαν να πετύχω το στόχο μου που είναι η σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών».

(Φροντιστήριο Διακρότημα)

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και περήφανη για τον εαυτό μου. Δεν περίμενα τόσο υψηλή βαθμολογία η αλήθεια είναι. Αισθάνομαι δικαιωμένη για τον κόπο μου. Όλη τη χρονιά δεν άφησα τον εαυτό μου να απογοητευτεί.

Ακόμη κι αν κάποιες φορές δεν έγραφα πολύ καλά στα διαγωνίσματα της χρονιάς, δεν τα παρατούσα και συνέχιζα να προσπαθώ. Αυτό που με δυσκόλεψε ήταν το άγχος, αν θα βγει η ύλη και οι επαναλήψεις. Είχα πάντα δίπλα μου την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου τους οποίους ευχαριστώ. Πριν βγουν οι βαθμολογίες σκεφτόμουν σαν προοπτικές την Ιατρική και την Βιολογία. Μετά τις βαθμολογίες όμως νομίζω ότι η Ιατρική είναι μονόδρομος».

(Φροντιστήριο Άνοδος)

«Νιώθω πολύ χαρούμενη και σίγουρα δικαιωμένη. Οι βαθμολογίες μου ήταν πολύ κοντά σε αυτά που έγραφα σχεδόν όλη τη χρονιά. Αυτό που με οδήγησε να φτάσω στον στόχο μου ήταν οι πολλές επαναλήψεις από την β’ Λυκείου.

Το διάβασμα ήταν συστηματικό και αρκετές ώρες. Υπήρχε όμως και ελεύθερος χρόνος. Το χειρότερο διάστημα ήταν αυτό της καλοκαιρινής προετοιμασίας πριν την γ’ λυκείου. Σύμμαχοί μου ήταν πάντα οι γονείς, οι φίλοι και φυσικά οι καθηγητές. Στόχος μου, που μάλλον υλοποιείται αν κρίνω από τις βαθμολογίες, είναι η Νομική Αθηνών.»

(Φροντιστήριο Άνοδος)

«Έχω συγκινηθεί πάρα πολύ και είμαι πολύ χαρούμενη ταυτόχρονα! Είναι κάτι που περίμενα λόγω της προσπάθειάς μου όλη τη χρονιά.

Οι καθηγητές μου έπαιξαν τον πιο σημαντικό ρόλο και με βοήθησαν να αντιμετωπίσω όλες τις δυσκολίες, όπως και οι γονείς μου φυσικά που ήταν δίπλα μου σε όλα! Στο άγχος, τις δυσκολίες, τις απογοητεύσεις και τα εμπόδια που είχα να αντιμετωπίσω. Ο τομέας που με ενδιαφέρει περισσότερο να ακολουθήσω είναι της υγείας, φυσικά δεν θα απορρίψω κι άλλες σχολές.»

( Φροντιστήριο Διακρότημα)

«Ακόμη δεν το πιστεύω. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Είχα αυτοπεποίθηση, ήξερα ότι έχω γράψει καλά, αλλά ήθελα να το δω για να το πιστέψω. Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά ούτε ξενύχτησα για να διαβάσω, ούτε αγχώθηκα πολύ.

Διάβαζα συνήθως την τελευταία στιγμή και πολύ το τελευταίο διάστημα, τα πάντα, πάρα πολλές φορές. Με βοηθά σε όλο αυτό και η μνήμη μου. Έχω φωτογραφική μνήμη και μπορώ να συγκρατώ μεγάλα κομμάτια κειμένων. Το πιο δύσκολο κομμάτι στη διαδικασία των πανελληνίων είναι το να διατηρείς σε καλά επίπεδα την ψυχολογία σου γιατί η πίεση είναι μεγάλη. Υπήρξαν στιγμές που λύγισα αλλά ήταν δίπλα μου η οικογένειά μου, οι φίλοι και οι καθηγητές μου. Φέτος στοχεύω στη Νομική αλλά κρατώ για τη επόμενη χρονιά την υλοποίηση του ονείρου μου που σχετίζεται με τις στρατιωτικές σχολές ή τα σώματα ασφαλείας».

(Φροντιστήριο Άνοδος)

«Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα ότι έχει τελειώσει, δεν περίμενα να τελειώσει τόσο γρήγορα παρόλο που κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών μοιάζει με αιώνας. Η βαθμολογία δεν ήταν κάτι που περίμενα, βέβαια το θεωρούσα δυνατό, είναι μια διαδικασία γεμάτη εκπλήξεις, αλλά ήξερα μέσα μου ότι μπορούσα να τα καταφέρω.

Μεγαλύτερο ρόλο στην επιτυχία μου αυτή θεωρώ ότι έπαιξε πρόγραμμα και το ξέρω ότι ακούγεται κλισέ αλλά με κράτησε σε εγρήγορση. Όλη αυτή η διαδικασία, όπως λέει ένας καθηγητής μου, είναι ένας Μαραθώνιος, γι αυτό και εγώ κρατούσα το ωράριο μου, κοιμόμουν σωστά και φυσικά περνούσα και καλά. Η πιο μεγάλη δυσκολία ήταν τα ψυχολογικά «σκαμπανεβάσματα». Αλλά προσπάθησα να μείνω υγιής. Τη μεγαλύτερη υποστήριξη την έλαβα από τους γονείς μου και την ευρύτερη οικογένειά μου αλλά και από τους καθηγητές μου. Η σχολή που στοχεύω από την Α’ Λυκείου είναι η Νομική Αθηνών, συγκεκριμένα το Διεθνές Δίκαιο.»
( Φροντιστήριο Διακρότημα)

«Σίγουρα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, για τον κόπο όλης της χρονιάς που πέρασε. Τον μεγαλύτερο ρόλο για την επιτυχία μου αυτή έπαιξαν οι καθηγητές μου που τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, που με βοήθησαν, είχαμε συζητήσει όλα τα θέματα νωρίτερα!

Η τελική βαθμολογία ήταν κάτι που περίμενα αν και ήταν  διαφορετικές οι  βαθμολογίες στα μαθήματα ξεχωριστά από αυτές που θεωρούσα. Αλλά η μεγαλύτερή μου επιτυχία ήταν η Φυσική, όπου έπαιξε και τον βασικό ρόλο στην τελική μου βαθμολογία. Οι γονείς μου ήταν σε όλα δίπλα μου και τους οφείλω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ που με πήγαιναν στα φροντιστήρια και ήταν δίπλα μου. Σε όλη αυτήν την διαδικασία είχα πάρα πολύ άγχος επειδή ο στόχος ήταν πάρα πολύ υψηλός, ήθελε πολύ προσοχή, δεν ήθελα να πάει χαμένη όλη αυτή η προσπάθεια. Η σχολή που στοχεύω είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και ελπίζω να τα καταφέρω!»

( Φροντιστήριο Διακρότημα)

«Ακόμα σχεδόν τρέμω. Έτρεμα και την ώρα που μάθαινα τη βαθμολογία γιατί το ήθελα πολύ. Ήθελα να μπω στην Νομική. Ήξερα ότι είχα γράψει καλά βέβαια πάντα υπάρχει ο φόβος για την Έκθεση και τα Αρχαία. Η ψυχραιμία μου έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Ακόμα και όταν ήμουν οριακά στο χρόνο, διατηρούσα την ψυχραιμία μου. Κατάφερνα να σκέφτομαι καθαρά. Γενικότερα είχα πρόγραμμα στο διάβασμα, δεν έκανα υπερβολές, πιο πολύ διάβασα το προηγούμενο καλοκαίρι.  Η μαμά μου ήταν το πρώτο άτομο στο οποίο έτρεχα όταν ένιωθα ότι πνίγομαι. Είχα γενικότερα την στήριξη της οικογένειάς μου ενώ οι καθηγητές μου με βοήθησαν υπερβολικά, αυτοί με έφτασαν εδώ».

(Φροντιστήριο Διακρότημα)

«Είναι μία χαρούμενη μέρα για εμένα που θα περάσω με την οικογένειά μου. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένη.

ΤΟ προηγούμενο διάστημα ήταν δύσκολο καθώς βίωσα μία αγχωτική διαδικασία. Με συστηματικό διάβασμα όμως και έχοντας δίπλα μου ανθρώπους που με αγαπούν, τα κατάφερα. Είχα δίπλα μου την μητέρα μου, την θεία μου, τα έξι αδέλφια μου, τους φίλους μου αλλά και τους καθηγητές μου που με στήριξαν από την αρχή μέχρι το τέλος. Η λογοθεραπεία είναι αυτό που με ενδιαφέρει».

(Φροντιστήριο Ιδιαίτερο)

«Η ανακοίνωση των βαθμολογιών με έκανε να αισθανθώ καταρχήν ανακούφιση γιατί είχα καταβάλλει πολύ μεγάλο κόπο για να φτάσω μέχρι εδώ.

Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη γιατί δεν περίμενα ότι θα είχα πραγματικά τόσο καλούς βαθμούς. Αυτό που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτή τη διαδικασία νομίζω ότι είναι η ψυχολογία. Όσο χρειάζεται το σωστό διάβασμα άλλο τόσο χρειάζεται και η ηρεμία και το σταθερό πρόγραμμα, ειδικά την περίοδο των εξετάσεων. Είχα βοήθεια από την οικογένειά μου, τους φίλους και φυσικά τους καθηγητές μου που ήταν κάθε στιγμή δίπλα μου. Ήμουν ανέκαθεν καλή μαθήτρια και με μεθοδολογία και πρόγραμμα κατάφερα να φτάσω στο στόχο μου. Έχουν περάσει κάποιες σχολές από το μυαλό μου, όπως η εφαρμοσμένη πληροφορική, το μάρκετινγκ και η οργάνωση και διαχείριση αθλητισμού είναι οι προοπτικές που εξετάζω».


(Φροντιστήριο Φάσμα)

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Όλο αυτό το διάστημα δεν ήθελα να σκέφτομαι πώς έγραψα.

Σήμερα έτρεμα ολόκληρη μέχρι να δω την βαθμολογία. Είμαι ευγνώμων για τους καθηγητές. Ο τρόπος που παρέδιδαν τα μαθήματα έπαιξε σημαντικό ρόλο. Μας καταλάβαιναν και μας ενθάρρυναν . Η πίεση ήταν το πιο δύσκολο πράγμα και υπήρχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία όμως με συστηματικό διάβασμα μπορείς να τα καταφέρεις. Στοχεύω να μπω στα Σώματα Ασφαλείας»

( Φροντιστήριο Ιδιαίτερο )

«Είμαι ευχαριστημένος που ο κόπος μου δεν πήγε χαράμι. Περίμενα να έχω πάει χειρότερα σε κάποια μαθήματα απ’ ό,τι πήγα τελικά. Έκανα ακραίο διάβασμα, πολλές ώρες και με απόλυτη συγκέντρωση σε αυτό.

Το άγχος ήταν το εμπόδιο σε όλη αυτή την διαδικασία, έφυγε μόνο όταν τελείωσε το καθημερινό διάβασμα. Η οικογένειά μου με στήριξέ ενώ τεράστιος ήταν ο ρόλος που έπαιξε η βοήθεια των καθηγητών μου. Στόχος μου είναι η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών».

(Φροντιστήριο Ιδιαίτερο)

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και ανακουφισμένη που τελικά τα κατάφερα και ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Περίμενα ότι θα έχω ένα κακό αποτέλεσμα γιατί κοπίασα όλη την χρονιά, διάβαζα όλο το  χειμώνα.

Το διάβασμα ήταν συστηματικό, υπήρχε ένα πρόγραμμα. Η ιστορία ήταν το μάθημα που με δυσκόλεψε περισσότερο. Οι καθηγητές μου και οι γονείς μου με στήριξαν όπως και οι φίλοι με τους οποίους ζούσαμε την ίδια εμπειρία. Η ψυχολογία είναι ο δρόμος που θέλω να ακολουθήσω».

(Φροντιστήριο Ιδιαίτερο )

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις βαθμολογίες. Σε γενικές γραμμές ήταν αυτές που περίμενα. Αυτό που με οδήγησε στο καλό αποτέλεσμα ήταν το σωστό διάβασμα, ο σωστός και οργανωμένος τρόπος μελέτης.

Πάντα ήμουν καλός μαθητής αλλά από την πρώτη λυκείου που ξεκαθάρισα τον κλάδο που θα ήθελα να ακολουθήσω, διάβαζα πιο συστηματικά αν και δεν στερήθηκα κάτι, ούτε τις βόλτες, ούτε την ξεκούρασή μου. Με τη βοήθεια των καθηγητών μου και τη συμπαράσταση της οικογένειάς μου όλα πήγαν καλά και στοχεύω πλέον χωρίς άγχος στην σχολή της πρώτης μου επιλογής, το Τμήμα Χημικών Μηχανικών Πάτρας».

(Φροντιστήριο Φάσμα)

«Σε γενικές γραμμές η βαθμολογία μου ήταν αυτή που περίμενα, αν και σε δυο φάσεις των πανελλαδικών, στην έκθεση και στη φυσική πανικοβλήθηκα λίγο με τα θέματα που χρειάστηκε να γράψουμε.

Όταν είδα τις βαθμολογίες μου ανακουφίστηκα αν και ήμουν αρκετά σίγουρος για το αποτέλεσμα. Αυτοί που με βοήθησαν να φτάσω τον στόχο μου ήταν οι πολύ καλοί καθηγητές, γιατί φρόντισαν να κατανοήσω την ύλη και το αντικείμενο της κατεύθυνσής μου. Πρέπει να κάνεις κτήμα σου την ύλη για να μπορέσεις να αποδώσεις με το αντίστοιχο καλό και ουσιαστικό διάβασμα. Η σχολή που επιθυμώ είναι η Αεροναυπηγών και Μηχανολόγων Πάτρας».

(Φροντιστήριο Φάσμα)

«Αισθάνομαι ανακούφιση και είμαι πολύ χαρούμενη για το αποτέλεσμα, γιατί είχα δουλέψει πολύ από την β’ Λυκείου.

Στο καλό αποτέλεσμα που πέτυχα έπαιξαν ρόλο ο τρόπος μελέτης και οι καθηγητές μου και φυσικά η διαχείριση του άγχους όλης αυτής της διαδικασίας. Ήταν δίπλα μου όλοι και φυσικά ο πατέρας μου που είναι φυσικός και με βοήθησε πολύ. Όταν είδα μάλιστα τα θέματα της φυσικής για τα οποία έγινε τόσος λόγος φέτος, αρχικά αγχώθηκα όμως μετά άρχισα να καταπιάνομαι με κάθε ένα από αυτά και πήγαν όλα κατ’ ευχήν. Ο στόχος μου είναι το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών».


(Φροντιστήριο Φάσμα)

«Υπάρχει ενθουσιασμός σήμερα. Περίμενα ότι θα έχω πάει καλά καθώς διάβαζα όλη την χρονιά.

Οι καθηγητές μου με βοήθησαν πολύ σε συνδυασμό με το συστηματικό διάβασμα που δεν ήταν πάντα πολύωρο. Ωστόσο έλυσα πολλές ασκήσεις και διαγωνίσματα. Τα μαθηματικό ήταν για εμένα όπως και για τους περισσότερους το πιο δύσκολο. Αν και δεν το περίμενα, τελικά έγραψα καλά στην Έκθεση. Η Οικονομία και τα Μαθηματικά ήταν τα πιο δυνατά μου μαθήματα».

(Φροντιστήριο Ιδιαίτερο)

«Επειδή φέτος τα θέματα ήταν δύσκολα, δεν ήξερα τι να περιμένω. Συνεπώς η βαθμολογία μου είναι αρκετά ικανοποιητική. Αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί έγραψα όσο προσπάθησα. Και προσπάθησα πολύ.

Είχα την τύχη να με στηρίξουν όλοι, οι καθηγητές μου, οι γονείς μου οι φίλοι μου. Το πιο σημαντικό ήταν η ψυχολογική στήριξη. Υπήρξαν στιγμές που η πίεση με κατέβαλε και αυτοί ήταν πάντα εκεί να με «σηκώσουν» και γι αυτό τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Το πιο δύσκολο κομμάτι στη διαδικασία των εξετάσεων είναι το να διατηρείς ένα σταθερό πρόγραμμα. Να βρίσκεις την δύναμη να προσπαθείς και να διαβάζεις αρκετά κάθε μέρα. Τώρα πια ο στόχος μου είναι κάποια πολυτεχνική σχολή στο πανεπιστήμιο της Πάτρας».

(Φροντιστήριο Φάσμα)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις