Η ερευνητική ομάδα αποτελείται από καθηγητές του τμήματος Λογοθεραπείας (Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης της Υγείας) του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με ακόμη 4 πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 21/6/2024 η εναρκτήρια Ημερίδα του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Χαρτογράφηση εμποδίων και διευκολυντών για την αντιμετώπιση προβλημάτων επικοινωνίας, κατάποσης και κινητικότητας σε άτομα που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας στην πρώιμη ανάπτυξη και στην προχωρημένη ηλικία» ( Mapping of barriers and facilitators for Addressing Problems in Communication, Swallowing, and Mobility in persons at-risk of poverty during early development and advanced age), που συνθέτει το ακρωνύμιο Map CoSMo.
Το συγκεκριμένο ερευνητικό έργο με τίτλο Map CoSMo υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. «Χρηματοδότηση της Βασικής Έρευνας (Οριζόντια υποστήριξη όλων των Επιστημών)» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU (Αριθμός Έργου ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.: 15301).
Είναι σημαντικό να τονιστεί όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, πως η αυξημένη ανταγωνιστικότητα για την απόκτηση της παρούσας χρηματοδότησης, αναδεικνύει τη δυναμική του τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η ερευνητική ομάδα συντίθεται από καθηγητές του τμήματος Λογοθεραπείας (Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης της Υγείας) του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με ακόμη τέσσερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας.
Στην Ημερίδα που διοργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή 21-6-2024 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο, απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κος Χρήστος Μπούρας, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας Δυτικής Ελλάδας κα Γεωργία Ντάτσικα καθώς και ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης κος Χαράλαμπος Μπονάνος.
Στη συνέχεια παρατέθηκε η προβολή του ερευνητικού πρωτοκόλλου του Map CoSMo από την Επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών Δρ. Αιμιλία Μίχου, ενώ πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι ομιλίες:
«Προβλήματα θρέψης και κινητικότητας στους γηριατρικούς ασθενείς» με ομιλήτρια τη Δρ. Ευρυδίκη Κραββαρίτη, Γηρίατρο, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Δεξιότητες ομιλίας και επικοινωνίας σε παιδιά και ενήλικες που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας» με ομιλητή τον Δρ. Ιωάννη Παπακυρίτση, Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών. «Φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός: δεδομένα από την εμπειρία του συνεχούς της κρίσης» από τον Δρ. Χρήστο Ζάγκο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και «Αναδυόμενη επικοινωνία και αξιολόγηση λεξιλογίου σε βρέφη και νήπια» από την Δρ. Αρετή Οκαλίδου, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους τρόπους ανάπτυξης μεθόδων για την ευαισθητοποίηση για τα θέματα φτώχειας και αντιμετώπισης προβλημάτων επικοινωνίας, κατάποσης και κινητικότητας σε άτομα που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας στην πρώιμη ανάπτυξη και στην προχωρημένη ηλικία.
Η κ. Ντάτσικα.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr