Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΗΠΑ: Νικητής του debate ο Τραμπ και σενάρια για διαδοχή Μπάιντεν μετά την απογοητευτική εμφάνιση

ΗΠΑ: Νικητής του debate ο Τραμπ και σενά...

Η κρίσιμη ημέρα για τους Δημοκρατικούς

Σε ένα ντιμπέιτ χωρίς ευτράπελα, που κράτησε 90 λεπτά, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να κερδίσει το επικοινωνιακό προβάδισμα στην κούρσα προς τις εκλογές του Νοεμβρίου, σε αντίθεση με τον εν ενεργεία πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος με την απόδοση του δημιούργησε αμφιβολίες στους Δημοκρατικούς για την υποψηφιότητα του.

Προβληματισμός για τον Μπάιντεν

Ωστόσο, ένα δημοσίευμα των New York Times αναφέρει ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι διατεθειμένος να αποσυρθεί από την κούρσα των εκλογών.

 «Οι Δημοκρατικοί είναι σε πανικό», είναι ο τίτλος που μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα μετά τη λήξη του ντιμπέιτ. Όπως αναφέρει η Washinton Post: «η έκπληξή από την αρνητική εικόνα του Αμερικανού προέδρου ήταν μεγάλη στις αίθουσες του Κογκρέσου, ανάμεσα στους χορηγούς της εκστρατείας, στα προπύργια του κόμματος σε όλη τη χώρα, στα μπαρ και στα σαλόνια όπου συγκεντρώθηκαν οι Δημοκρατικοί για να υποστηρίξουν τον υποψήφιό τους Μπάιντεν».

Μάλιστα οι σχολιαστές του ντιμπέιτ ανέφεραν ότι οι χορηγοί που στηρίζουν την υποψηφιότητα Μπαίντεν, αμέσως μετά την τηλεμαχία τηλεφωνούσαν συνεχώς στο επιτελείο του ζητώντας την αντικατάστασή του με κάποιο νεότερο υποψήφιο, αλλιώς θα σταματήσουν την οικονομική στήριξη.

Η κρίσιμη ημέρα για τους Δημοκρατικούς

 Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN στη Νέα Υόρκη, Γεωργία Γαραντζιώτη, η κρίσιμη ημερομηνία για το μέλλον των Δημοκρατικών είναι η 19η Αυγούστου όπου ξεκινάει το συνέδριο που θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες.

 Δημοσιογράφοι από τις ΗΠΑ αναφέρουν ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί εξελίξεις για το αν θα μπορέσει ο Μπάιντεν να καλύψει αυτό το κενό και να πείσει τους Δημοκρατικούς.

Οι δημοσκοπήσεις

Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις, έμειναν σταθερές με τον Τραμπ να προηγείται του Μπάιντενκαι στις 7 αμφίρροπες πολιτείες (Νεβάδα, Αριζόνα, Ουισκόνσιν, Β. Καρολίνα, Πενσιλβάνια, Τζόρτζια και Μίσιγκαν)

 Μάλιστα, σε δημοσκόπηση του CNN που διεξήχθη αμέσως μετά τη λήξη του ντιμπέιτ με το ερώτημα «ποιον θα ψηφίζατε στις εκλογές» το 48% των Αμερικανών πολιτών απάντησαν τον Τραμπ, το 40% τον Μπάιντεν, το 2% και τους δύο, ενώ το 11% απάντησε κανέναν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις