Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Ξύπνησαν» μνήμες από το τραγικό δυστύχημα στη Βαρβάσαινα – Αθωώθηκε ο μοναδικός επιζών

«Ξύπνησαν» μνήμες από το τραγικό δυστύχη...

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αποδείχθηκε ότι ο 28χρονος σήμερα επιζών δεν οδηγούσε, όπως του είχε καταλογιστεί, το μοιραίο μηχανάκι, στο οποίο επέβαινε μαζί με τα δύο θύματα

Οι τραγικές μνήμες του τροχαίου δυστυχήματος, που πριν οκτώ χρόνια είχε συγκλονίσει την Ηλεία, αναβίωσαν χθες στην αίθουσα του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, εκεί όπου δικάστηκε και τελικά αθωώθηκε ο μοναδικός επιζών, που κατηγορούνταν ως υπαίτιος αυτού.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αποδείχθηκε ότι ο 28χρονος σήμερα επιζών δεν οδηγούσε, όπως του είχε καταλογιστεί, το μοιραίο μηχανάκι, στο οποίο επέβαινε μαζί με τα δύο θύματα και έτσι αθωώθηκε από το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της οδήγησης μεταφορικού μέσου υπό την επίδραση ναρκωτικών ουσιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος. Η πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών ήταν επί της ενοχής του, ωστόσο η Δικαστής της Έδρας δεν συντάχθηκε με αυτή, και αθώωσε τον 28χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί η ομόφωνη μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, για τα οποία του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, στο αδίκημα της οδήγησης μεταφορικού μέσου υπό την επίδραση ναρκωτικών ουσιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας, το οποίο κήρυξε εαυτό αναρμόδιο να εκδικάσει την υπόθεση, παραπέμποντας τον 28χρονο ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 20χρονος τότε επιζών, ήταν αυτός που οδηγούσε το μοιραίο δίκυκλο, κάτι που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε μεταξύ άλλων από τις θέσεις που βρέθηκαν τα σώματα στο οδόστρωμα. Όπως αναφέρεται, το σώμα του ακολούθησε την πορεία της μοτοσικλέτας, δηλαδή την φυσική πορεία που ακολουθεί αυτός που συγκρατείται από το τιμόνι.  Επίσης, από τις τοξικολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, όπως και το 18χρονο θύμα.

Ο 28χρονος, που αθωώθηκε, αρνήθηκε την κατηγορία και το γεγονός ότι την ώρα του δικαζόμενου τροχαίου ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή, δεν ήταν ο 28χρονος που οδηγούσε το μηχανάκι, αφού μάρτυρας σε κατάθεσή του υποστήριξε ότι κάποιος που είδε τους τρεις επιβαίνοντες, σε μαγαζί του Πύργου, πριν το τροχαίο, του είπε πως οδηγούσε ο  18χρονος. Σε άλλη κατάθεση τονίστηκε πως «φαινόταν ότι το οδηγούσε ο 18χρονος το μηχανάκι, ήταν δίπλα του ακριβώς. Το μηχανάκι είναι δίπλα από τον 18χρονο. Φορούσε πάντα κράνος. Είχε εξοπλισμό. Τον έβλεπα για δύο χρόνια, αν δεν κάνω λάθος να οδηγεί».

Ο 28χρονος υποστήριξε επίσης το ότι δεν οδηγούσε ο ίδιος αποδεικνύεται από το μέρος που βρέθηκε το σώμα του, μακριά από τη μοτοσικλέτα, σε αντίθεση με τον 18χρονο, το σώμα του οποίου βρέθηκε σχεδόν δίπλα της.

Το χρονικό

Ήταν ξημερώματα της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016, όταν ο χρόνος σταμάτησε στην περιοχή της Βαρβάσαινας για την 22χρονη και μητέρα ενός παιδιού, Ζωή και τον 18χρονο Χαράλαμπο, που έχασαν τη ζωή τους όταν το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν μαζί με τον 20χρονο τότε κατηγορούμενο, εξετράπη της πορείας του. Το μηχανάκι με τους τρεις νεαρούς επιβαίνοντες κινούνταν λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα επί της Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου, με κατεύθυνση προς Τρίπολη. Στο ύψος της Βαρβάσαινας εξετράπη δεξιά της πορείας του και αφού προσέκρουσε στο κράσπεδο πεζοδρομίου ανετράπη επί του οδοστρώματος καταλήγοντας εκ νέου στο ρεύμα κυκλοφορίας του.

Η 22χρονη πέθανε ακαριαία, ενώ ο 20χρονος απεβίωσε μερικές ημέρες μετά, στις 11 Φεβρουαρίου 2016, όταν υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Σε δήλωσή του, ο συνήγορος υπεράσπισης του 28χρονου, δικηγόρος Ηλείας Θοδωρής Αντωνόπουλος ανέφερε ότι: «Με αστοχίες και λανθασμένες εκτιμήσεις, αρχικά των αστυνομικών και στη συνέχεια των ντόπιων δικαστικών αρχών, ένας νεαρός συμπολίτης μας κατηγορήθηκε για διπλή ανθρωποκτονία. Αρχικά, του αποδόθηκε η κατηγορία της διπλής ανθρωποκτονίας από αμέλεια και στη συνέχεια τον έστειλαν στο Εφετείο Κακουργημάτων με την κατηγορία της διπλής ανθρωποκτονίας που δήθεν προξένησε οδηγώντας υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Επί οκτώ χρόνια εσύρετο στα Δικαστήρια για κάτι που δεν διέπραξε.

Μόνο και μόνο γιατί μια πιθανή καταδίκη θα συνέφερε τις ασφαλιστικές εταιρίες. Λυπάμαι που δεν τους έγινε το χατίρι και χαίρομαι γιατί η δικαιοσύνη άργησε μεν πλην όμως για ακόμα μία φορά αποδόθηκε. Μικρή η συμβολή μας, αλλά όπως αποδείχθηκε καθοριστική. Ευχαριστώ για την πολύτιμη συνεργασία τον εκλεκτό συνάδελφό μου Νίκο Χηνόπουλο που ειδικεύεται στα τροχαία ατυχήματα».

patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις