Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαλκιδική: «Ο θάνατος της Δωροθέας ήταν ακαριαίος» - Πώς ο κεραυνός σκότωσε τη 13χρονη

Χαλκιδική: «Ο θάνατος της Δωροθέας ήταν ...

Της έκαναν ΚΑΡΠΑ για μία ώρα

Σοκ και θλίψη επικρατεί για τον τραγικό θάνατο που βρήκε η 13χρονη στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, όταν χτυπήθηκε από κεραυνό.

Το κοριτσάκι είχε πάει με τους γονείς του στο Ποσείδι, καθώς τα δύο μικρότερα αδέλφια του είναι στην κατασκήνωση. Ένα ξαφνικό μπουρίνι το οποίο συνοδεύοταν με πολλούς κεραυνούς έκανε την εμφάνισή του.

Βγήκε από τη θάλασσα και όταν άρχισε η κεραυνική δραστηριότητα ήταν έξω με τους γονείς της. Όπως λέει η δήμαρχος ίσως φορούσε κάτι μεταλλικό και τράβηξε τον κεραυνό. Ηλεκτρισμός χτύπησε και τη μητέρα, η οποία όμως δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

«Είχε βγει με τη μαμά του από τη θάλασσα, ήταν στην παραλία όταν έπεσε ο κεραυνός. Μάλλον φορούσε κάτι μεταλλικό και "τράβηξε" τον κεραυνό. Το κοριτσάκι μάλλον πέθανε ακαριαία», δήλωσε στο Star η δήμαρχος Κασσάνδρειας, Αναστασία Χαλκιά.

Χαλκιδική: Της έκαναν ΚΑΡΠΑ για μία ώρα
 Στο σημείο σήμανε συναγερμός. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης επί τόπου από κόσμο. Λίγο αργότερα έφτασε διασώστης του ΕΚΑΒ, ο οποίος συνέχισε την προσπάθεια κατά τη διακομιδή. Έγινε και ανταπόκριση με άλλο ασθενοφόρο και πιο εξειδικευμένο διασώστη. Χορηγήθηκαν στο παιδί φάρμακα και ακόμα και όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας συνεχίστηκε η ΚΑΡΠΑ, για περισσότερο από μία ώρα συνολικά.

Ωστόσο, το θαύμα που περίμεναν με την αγωνιώδη προσπάθεια διασώστες και γιατροί δεν έγινε.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή το απόγευμα επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες. Λίγο μετά τις 15:00, ένα δυνατό μπουρίνι «χτύπησε» και τη Θεσσαλονίκη, κυρίως τις ανατολικές συνοικίες.  Για 10 λεπτά έβρεχε καταρρακτώδως και φυσούσε δυνατός άνεμος. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις