Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εορτασμοί της μνήμης του Αγίου Γερβασίου στην Πάτρα - ΦΩΤΟ

Εορτασμοί της μνήμης του Αγίου Γερβασίου...

Η ανακοίνωση

Ξεκίνησαν, οι εορτασμοί της μνήμης του Αγίου Γερβασίου στην Πάτρα.

Σε σχετική της ανακοίνωση η Μητρόπολη Πατρών, αναφέρει:  "Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Aρχιερέως του Οικουμενικού Πατριαρχείου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ετελέσθη η προεόρτιος Θεία Λειτουργία, της ιεράς μνήμης του, άρτι καταγέντος εις τας δέλτους των Αγίων, Οσίου Γερβασίου του εν Πάτραις, στις 29.6.2024, ημέρα της μνήμης των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων, Πέτρου και Παύλου.

Οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς, ελειτούργησαν στον Ιερό Ναό της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, στις Κατασκηνώσεις των Συχαινών, τις οποίες είχε ιδρύσει ο Άγιος Γερβάσιος και λειτουργούν μέχρι σήμερα.

Πλήθος πιστών συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία και ακόμη περισσότεροι προσήλθαν  και προσέρχονται  για να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα Λείψανα του Αγίου Γερβασίου.

Τον θείο λόγον εκήρυξε με γλαφυρότητα και θεολογικό βάθος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, ο οποίος ανεφέρθη στην αγιότητα του Οσίου Γερβασίου των Πατρών και μετέφερε τις Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες, του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον εμβληματικό Ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την παρουσία του στην πόλη του Αποστόλου Ανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχη στον πρώτο εορτασμό, της ιεράς και πανεόρτου μνήμης του Αγίου Γερβασίου των Πατρών και παρεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο Φιλαδελφείας, να μεταφέρη στον Παναγιώτατο και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τα υϊικά σέβη και τα προσκυνήματα, ως και τις ευγνώμονες ευχαριστίες για την πατρική  του αγάπη την οποίαν ευκαίρως-ακαίρως, εκφράζει προς την Εκκλησία των Πατρών και ιδιαιτέρως δια την κατάταξιν στο αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας , του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Γερβασίου του εν Πάτραις".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις