Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πολύχρωμη γιορτή στη Θεσσαλονίκη για την παρέλαση του EuroPride (ΦΩΤΟ)

Πολύχρωμη γιορτή στη Θεσσαλονίκη για την...

Η παρέλαση του φετινού EuroPride, το οποίο διεξάγεται στη συμπρωτεύουσα

«Έλαμψε» το Ουράνιο τόξο τόξο πάνω από τη Θεσσαλονίκη για την παρέλαση του φετινού EuroPride, το οποίο διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην συμπρωτεύουσα.

Η παρέλαση του πρώτου EuroPride που διεξάγεται στην Ελλάδα με το σύνθημα «Επιμονή – Πρόοδος – Ευημερία» ξεκίνησε μετά τις 17.30 από το ύψος της ΧΑΝΘ με μια λαοθάλασσα μελών και φίλων τηςΛΟΑΤΚΙ+ + κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό να δίνουν δυναμικό παρών, διατρανώνοντας το μήνυμα της υπερηφάνειας, της αποδοχής, της συμπερίληψης και της ισότητας.

Με εννέα άρματα -διπλάσια στον αριθμό συγκριτικά με το περσινό pride- να δίνουν το ρυθμό και πλήθος σημαιών και πλακάτ, με προεξάρχουσα τη γιγάντια σημαία του ουράνιου τόξου, οι συμμετέχοντες θα κινηθούν επί της Τσιμισκή και έπειτα στη Λεωφόρο Νίκης, καταλήγοντας γύρω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου θα ακολουθήσει συναυλία. Ζωντανή μουσική, χορός αλλά και υπέρλαμπρες drag queens δίνουν ακόμη περισσότερο χρώμα στη διοργάνωση.


«Το προβλέπαμε ότι θα έχουμε πολλούς επισκέπτες αλλά δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη συρροή. Χθες στην πλατεία οι περισσότεροι μιλούσαν αγγλικά. Είμαστε περήφανοι για αυτό που έχουμε καταφέρει. Είναι πολλοί μήνες σκληρής δουλειάς για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Η ιστορία αποδεικνύει ότι η αγάπη νικάει. Το μίσος ποτέ. Το μίσος μπορεί να κρατήσει κάποιους ανθρώπους πίσω αλλά ποτέ ένα ολόκληρο κίνημα. Το αποδείξαμε και θεσμικά φέτος το 2024 με τον νόμο υπέρ της ισότητας στον γάμο. Θα το αποδείξουμε και τα επόμενα χρόνια με όλες τις εξελίξεις που θα έχουμε υπέρ του κινήματος γιατί πάνω απ’ όλα είναι ανθρώπινο. Μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε στην Karfitsa η εκπρόσωπος του Thessaloniki Pride και EuroPride 2024, Φιλομένη Λιάτσα.

Το παρών στο EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη δίνει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία στέλνει μήνυμα ισότητας, αγάπης και αποδοχής.

Στιγμές από την Eurokinissi

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις