Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σέριφο - Μεγάλες καταστροφές αφήνει η πύρινη λαίλαπα

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σέριφο - Μεγάλες ...

Η νύχτα στη Σέριφο ήταν εφιαλτική με τον δήμαρχο του νησιού να κάνει λόγο για μέτωπο 15 χιλιομέτρων

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Σέριφο με την εικόνα της φωτιάς που έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές να είναι βελτιωμένη και να έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Στη Σέριφο έφτασαν ενισχύσεις και για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 33 πυροσβέστες  με 15 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς οι άνεμοι ήταν ιδιαίτερα ισχυροί.

 Ο δήμαρχος Σερίφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις. «Η φωτιά είναι υπό έλεγχο, έχει τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά σε όλα τα σημεία. Τώρα κάνουμε απλώς επιτήρηση. Όλη η νοτιοδυτική Σέριφος έχει καεί. Μιλάμε για μια έκταση όπου η φωτιά σταμάτησε στην θάλασσα. Καταφέραμε και ανακόψαμε την μια πλευρά του μετώπου, μας βοήθησε και ο άνεμος που την έσπρωχνε προς την καμένη έκταση, οπότε καταφέραμε να την σβήσουμε και εδώ, πάνω από την παραλία της Βαγιάς και από την πλευρά του Ράμμου, καταφέραμε και την σταματήσαμε», είπε αρχικά.

Δεν έχει γίνει απολογισμός, αλλά σίγουρα κάποιες κατοικίες έχουν υποστεί ζημίες σοβαρές, υπάρχουν αποθήκες γεμάτες με εμπορεύματα που έχουν καεί ολοσχερώς. Επίσης κάποια ξωκλήσια έχουν υποστεί φθορές. Υπήρξαν κάποιες μετακινήσεις ανθρώπων αλλά ο κόσμος μπορεί να επιστρέψει. Δεν έχουμε εικόνα για την προέλευση της φωτιάς. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη νύχτα, ήταν πολύ ισχυροί οι άνεμοι. Οι δυνάμεις επιτηρούν σε όλα τα σημεία. Μου είπαν από το υπουργείο ότι σε λίγο θα ξεκινήσουν κάποια ελικόπτερα που θα κάνουν στοχευμένη κατάσβεση», συμπλήρωσε ο κ. Ρεβίνθης.

Η νύχτα στη Σέριφο ήταν εφιαλτική με τον δήμαρχο του νησιού να κάνει λόγο για μέτωπο 15 χιλιομέτρων και καμένα σπίτια, αποθήκες, εξοχικά και εκκλησίες.

Το 112 ήχησε πολλές φορές στη Σέριφο καλώντας τους κατοίκους των περιοχών Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι και αργότερα των θέσεων Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι να εκκενώσουν προς Λιβάδι

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις