Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

σπιράλ: Ολόκληροι σκουπιδότοποι σε γειτονιές της Πάτρας - ΦΩΤΟ

σπιράλ: Ολόκληροι σκουπιδότοποι σε γειτο...

Ο Πέτρος Ψωμάς επισκέφτηκε Βραχνέικα και Μποζαϊτικα

"Έχουν πληθύνει τελευταία τα τηλεφωνήματα που δέχεται το σπιράλ από αγανακτισμένους δημότες της Πάτρας. Οι συμπολίτες μας ζητούν συμπαράσταση και βοήθεια προκειμένου να αναδειχθούν και να επιλυθούν διάφορα αιτήματά τους προς τον Δήμο Πατρέων" επισημαίνει σε ανακοινωσή της, η δημοτική παράταξη σπιραλ.

Και συνεχίζει: "Τα άκοπτα χόρτα σε δημοτικά οικόπεδα, οι εστίες μόλυνσης σε διάφορες γειτονιές, η καταπάτηση δημοτικών χώρων από παραβατικούς και η όχληση από εργασίες του δήμου που δεν ολοκληρώνονται είναι οι συχνότεροι λόγοι που επικαλούνται οι Πατρινοί.

Το φαινόμενο, όμως, που έχει ενταθεί πολύ τις τελευταίες εβδομάδες είναι οι όγκοι απορριμμάτων που συγκεντρώνονται, κυρίως σε περιφερειακά σημεία, των οποίων η αποκομιδή είτε καθυστερεί είτε δεν γίνεται καθόλου. Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι περίοικοι που διαμαρτύρονται καταγγέλλουν παράλληλα την απροθυμία της δημοτικής αρχής. «Τηλεφωνούμε και δεν μας απαντούν», «λένε πως θα περάσουν και ποτέ δεν έρχονται», «αρνούνται να προωθήσουν το αίτημα στους αρμόδιους», «αντί απαντήσεων, εισπράττουμε ειρωνείες και απόρριψη» είναι ορισμένα από τα λόγια συνδημοτών μας που συμπυκνώνουν το πρόβλημα.

Ο επικεφαλής του σπιράλ επισκέφτηκε πρόσφατα δύο σημεία συγκέντρωσης μεγάλου όγκου απορριμμάτων, στα Βραχνέικα και στον Καστελλόκαμπο. Η εικόνα είναι τραγική και στα δύο σημεία. Ολόκληροι σκουπιδότοποι με όγκους απορριμμάτων, ανακυκλώσιμα, κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα ατάκτως ερριμμένα. Πολύ άσχημη εικόνα αισθητικά, ανυπόφορες οσμές, εστίες μόλυνσης και έντονη όχληση κατοίκων και διερχόμενων. Κι όταν κάποτε προσεγγίζει κάποιο απορριμματοφόρο, τα «βουνά» των σκουπιδιών είναι τόσο μεγάλα που μόνο μερικώς μπορεί να γίνει αποκομιδή.

Στην οδό Χελμού στα Βραχνέικα η κατάσταση είναι απελπιστική και η αποφορά αποπνικτική. Σκουπίδια πεταμένα σε μια πλαγιά, άλλα απλωμένα επί δεκάδες μέτρα, αντικείμενα που ο αέρας σκορπά μέχρι και την παρακείμενη εθνική οδό με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος, ατελείωτοι όγκοι απορριμμάτων που συχνά κλείνουν και ολόκληρο το δρόμο. Το χειρότερο: όπως οι περίοικοι καταγγέλλουν αυτή η κατάσταση συντηρείται σε γνώση (και με την ανοχή) του τοπικού Προέδρου και της αρμόδιας Αντιδημάρχου!

Παρόμοια κατάσταση και στα Μποζαΐτικά, στη συμβολή των οδών Γεράσιμου Σκλάβου και Ευαγόρα Παληκαρίδη, έξω από πολυσύχναστες αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι σοροί σκουπιδιών βρίσκονται δίπλα σε κατοικίες και σε σημείο από το οποίο περνάει πολύς κόσμος καθημερινά. Οι γείτονες διαμαρτύρονται γιατί παρά τις επίμονες προσπάθειες τους να επικοινωνήσουν με τον δήμο, τα παράπονά τους δεν έχουν εισακουστεί.

Τον Πέτρο Ψωμά συνόδευσαν κατά τις επισκέψεις ο τοπικός σύμβουλος Μονοδενδρίου και συντονιστής της Ομάδας Εργασίας #Βραχνέικα, Παναγιώτης Τσιλίρας και το μέλος της δημοτικής παράταξης, Παναγιώτης Δημόπουλος.

Ερωτάται η δημοτική αρχή: Είναι σε γνώση της αυτές οι ακραίες καταστάσεις; Γιατί δεν δίνονται απαντήσεις και λύσεις στα εύλογα αιτήματα; Αν δεν την εμπιστεύεται ο δημότης για τα ζητήματα καθαριότητας, πως μπορεί να την εμπιστευτεί για άλλα θέματά του; Είναι αδιαφορία, ανικανότητα ή σκοπιμότητα; Αλήθεια, τελικά, ποιος δυσφημίζει την Πάτρα;"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις