Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατσαρίδες στη Λάρισα: Βίντεο που ανέβηκε στο TikTok δείχνει την απίστευτη κατάσταση σε σπίτι

Κατσαρίδες στη Λάρισα: Βίντεο που ανέβηκ...

Tην περίμεναν στην αυλή γυρισμένες ανάποδα.

Ιδιαίτερα έντονο είναι φέτος το πρόβλημα με τις ιπτάμενες κατσαρίδες στη Λάρισα λόγω των ήπιων χειμώνων που προηγήθηκαν, όπως εξηγούν ειδικοί, αλλά και των πλημμυρών του περσινού Σεπτεμβρίου που «χτύπησαν» την περιοχή.

Μάρτυρες του φαινομένου γίνονται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες, όμως η περίπτωση μιας Λαρισαίας ξεχωρίζει.

 Σε βίντεο που ανέβηκε στο TikTok βλέπουμε την ίδια ανοίγοντας την εξώπορτα του σπιτιού της να μένει έκπληκτη με τις δεκάδες κατσαρίδες που την περίμεναν στην αυλή γυρισμένες ανάποδα.

Για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του φαινομένου, η ΔΕΥΑΛ φέτος, όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, υλοποιεί ειδικούς ψεκασμούς σε φρεάτια των δικτύων ομβρίων ή ακαθάρτων.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι ψεκασμοί των φρεατίων από τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ., δεν επιλύουν συνολικά το πρόβλημα της εμφάνισης κατσαρίδων αν δεν γίνει από τους πολίτες συντονισμένη απεντόμωση των σπιτιών ή καταστημάτων τους, όπου το πρόβλημα εμφάνισης κατσαρίδων είναι έντονο. Απόδειξη οι παρακάτω εικόνες από σπίτι στη Λάρισα.

 Οι εφαρμογές απεντόμωσης εκτελούνται μετά από τηλεφωνική ενημέρωση της ΔΕΥΑΛ. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την δημοτική επιχείρηση, για να ζητούν ψεκασμό των φρεατίων, τα οποία βρίσκονται πλησίον των οικιών ή των επιχειρήσεών τους.

newsit

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις