Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαλκιδική: Βίντεο ντοκουμέντο με κεραυνούς και θυελλώδεις ανέμους να σαρώνουν beach bar στην παραλία Φούρκα

Χαλκιδική: Βίντεο ντοκουμέντο με κεραυνο...

Ο κεραυνός που έπεσε σε παραλία στη Χαλκιδική, στοίχισε τη ζωή, σε ένα 13χρονο κορίτσι

Την σφοδρότητα της καταιγίδας που έπληξε προ ημερών τη Χαλκιδική, αποτυπώνει βίντεο ντοκουμέντο από την περιοχή Φούρκα.

Κάμερα παραλιακού καταστήματος καταγράφει την στιγμή που οι θυελλώδεις άνεμοι χτυπούν την περιοχή, με αποτέλεσμα ομπρέλες ενός beach bar να ξηλώνονται και να παρασύρονται. Ο καιρός όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, άλλαξε εκείνο το απόγευμα μέσα σε λίγη ώρα. Ήταν απόγευμα Παρασκευής 28 Ιουνίου του 2024, με μια οικογένεια να θρηνεί για την απώλεια του παιδιού της.

 Το σημείο που καταγράφηκε το βίντεο είναι 6 χλμ. μακριά από το Ποσείδι, την περιοχή που 13χρονη «κατέληξε» μετά από χτύπημα κεραυνού. Το παιδί ήταν μέσα στη θάλασσα όταν ξεκίνησε να βρέχει. Ο ναυαγοσώστης, που είδε το μπουρίνι και τους κεραυνούς να έρχονται, ύψωσε την κόκκινη σημαία και ζήτησε από τους λουόμενους να απομακρυνθούν.

Το κορμάκι της 13χρονης ήταν ακόμα βρεγμένο. Πήγαινε με τους γονείς της στο αυτοκίνητο όταν ο κεραυνός την χτύπησε στο μάτι. Κάποιοι προσπάθησαν να την πλησιάσουν, κάποιοι φοβήθηκαν να την αγγίξουν όταν κατάλαβαν ότι χτυπήθηκε από τον κεραυνό. Στο σημείο έσπευσε μονάδα με ειδικά εκπαιδευμένους διασώστες. Έκαναν ΚΑΡΠΑ για 45 λεπτά, χωρίς επιτυχία.

 Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Κασσάνδρας, εκεί όπου οι προσπάθειες συνεχίστηκαν. Όπως διαπίστωσαν οι γιατροί, το κοριτσάκι έχασε τη ζωή του ακαριαία. Από τον κεραυνό τραυματίστηκε ελαφρά και η μητέρα της 13χρονης.

Όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα λεπτά όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο. Οι θυελλώδεις άνεμοι άρχισαν να παρασύρουν τα πάντα, με τον κόσμο να τρέχει για να προφυλαχθεί. 

Όπως επισημαίνουν άλλωστε μετεωρολόγοι, είναι εξαιρετικά σπάνιο το φαινόμενο να έχουμε καταιγίδα πολύ μακριά από εκεί που βρισκόμαστε και παρόλα αυτά ο κεραυνός να χτυπάει την παραλία, αφού το νερό είναι καλός αγωγός.

newsit

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις