Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στη Χίο και μήνυμα από το 112: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Μετόχι, απομακρυνθείτε προς παραλία»

Φωτιά στη Χίο και μήνυμα από το 112: «Αν...

Από τις 10:30 το πρωί της Δευτέρας, μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στο Μετόχι της Σιδηρούντας

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας (01.07.2024) στην Χίο, σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρούντα. 

Η Πυροσβεστική έλαβε σήμα για φωτιά στο Μετόχι Σιδηρούντας στη Χίο, λίγο μετά τις 10:30, και άμεσα κινητοποιήθηκαν στην περιοχή επίγειες και εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης. Στις 11:00 εστάλη και μήνυμα από το 112. «Όσοι βρίσκονται στην περιοχή Μετοχίου Σιδηρούντας, απομακρυνθείτε προς παραλία».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το χωριό πρόκειται για φωτιά στην περιοχή Λάμπης, μια ρεματιά στο ύψος του κοιμητηρίου του χωριού που βγαίνει στο Μετόχι.

 Επί τόπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης καταβάλλουν προσπάθειες να περιορίσουν τη φωτιά και να αποτρέψουν την επέκτασή της σε κατοικημένες περιοχές και καλλιέργειες.

 

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη»
Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, Γιώργος Ζώας, δήλωσε στο politischios.gr, ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς η πυρκαγιά εξαπλώνεται νότια με ταχύτητα, απειλώντας κατοικίες και περιουσίες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Ζώα, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία, κάποιες από τις οποίες βρίσκονται κοντά σε κατοικίες. 

 Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή συμβάλλουν στην ταχύτατη εξάπλωση της φωτιάς, καθιστώντας την αντιμετώπισή της ακόμη πιο δύσκολη για τις πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις