Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιμελητήριο Αχαΐας: Στην τελική ευθεία η αναβάθμιση του κτιρίου

Επιμελητήριο Αχαΐας: Στην τελική ευθεία ...

Προχωρά η δεύτερη και τελική φάση, ανακοινώνει το Επιμελητήριο Αχαΐας

"Με την πρόσκληση του διαγωνισμού «Αναβάθμιση Υποδομών καινοτομικής διασύνδεσης γνώσης και επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο ανάπτυξης του PATRAS IQ στο κτίριο του Επιμελητηρίου Αχαΐας» προϋπολογισμού 1.373.266,33 ευρώ, που δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες ημέρες, προχωρά η δεύτερη και τελική φάση για το εμβληματικό έργο του νέου κτιρίου του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην παραδοσιακή έδρα του Επιμελητηρίου μας στην οδό Μιχαλακοπούλου (Ρήγα Φεραίου) 58".

Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας και συνεχίζει:

"Έτσι, ολοκληρώνονται και τυπικά οι μακροχρόνιες προσπάθειες της Διοίκησης του Επιμελητηρίου να αποδοθεί σύντομα προς χρήση στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και στην Πάτρα, την κοινωνία και την Οικονομία της ένα σύγχρονο κτίριο με όλες τις υποδομές και ένα μοναδικό συνεδριακό κέντρο, ένα πραγματικό «κόσμημα» για την περιοχή.

 Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αισθανόμαστε υπερήφανοι ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου για την πρωτοβουλία να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός νέου, υπερσύγχρονου κτιρίου του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Το κτίριο θα αντικαταστήσει το παραδοσιακό κτίριο του Επιμελητηρίου Αχαΐας το οποίο κατασκεύασε ο Νικόλαος Βέτσος με στήριξη από τις βιομηχανίες της εποχής.

Είναι ένα όραμα που πλέον γίνεται πράξη και θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου που στήριξαν αυτό το όραμα, καθώς βεβαίως το Υπουργείο Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ώστε αυτό το έργο να προχωρήσει και γρήγορα να γίνει πραγματικότητα. Σύντομα, θα αποδώσουμε στον επιχειρηματικό κόσμο και συνολικά στην πατραϊκή κοινωνία και στις επόμενες γενιές ένα νέο κτίριο, χρηστικό που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες για τη λειτουργία του Επιμελητηρίου Αχαΐας, αλλά και για την διαχρονική συνέχιση διασύνδεσης του Επιμελητηρίου με τον επιτυχημένο θεσμό «PATRAS IQ», όπως επίσης και για τη διεξαγωγή συνεδρίων, εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών προγραμμάτων στον πιο σύγχρονο συνεδριακό χώρο που θα υπάρχει στην περιοχή".

        Μετά και από αυτή την εξέλιξη, το έργο μπαίνει και τυπικά στην οριστική φάση υλοποίησής του και αναμένεται να γιορτάσουμε τα 190 χρόνια ζωής του Επιμελητηρίου Αχαΐας στο νέο του «σπίτι» το 2026!

      Θέλω και προσωπικά να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν στο να κάνουμε πράξη αυτό το όραμα. Και να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου για να παράγουμε έργο. Συγκεκριμένο και μετρήσιμο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις