Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκινά το 10ήμερο λατρευτικών εκδηλώσεων στον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη

Πάτρα: Ξεκινά το 10ήμερο λατρευτικών εκδ...
Μαρτάτος Tάκης

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 11 και 12-7-2024 - Επίκεντρο το παρεκκλήσι του Αγίου Παϊσίου στην ενορία του Αγίου Νικολάου Πατρών

Την Τετάρτη 3-7-2024 με ιερά Αγρυπνία στις 21.15 όπου θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος Γρίβας, ξεκινούν στην Πάτρα, στο ιερό παρεκκλήσι του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, δίπλα από το ναό του Αγ. Νικολάου, οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου που θα κορυφωθούν στις 12 Ιουλίου.

Μάλιστα φέτος συμπληρώνονται ακριβώς 30 χρόνια από την κοίμηση του αγαπητού αυτού σύγχρονου Αγίου, ο οποίος εκοιμήθη στις 11 το πρωί της 12ης Ιουλίου 1994. Είχε γεννηθεί στις 25 Ιουλίου 1924, στην περιοχή Φάρασα της Τουρκίας. Ο Γέροντας Παΐσιος (Αρσένιος Εζνεπίδης όπως ήταν το όνομα του), έγινε Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015 και η μνήμη του τιμάται & γιορτάζεται στις 12 Ιουλίου, ημερομηνία της κοιμήσεώς του. Το 2017, ανακηρύχθηκε προστάτης Άγιος του στρατιωτικού όπλου των Διαβιβάσεων, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι εκδηλώσεις στην Πάτρα θα περιλαμβάνουν όπως είδαμε στο πρόγραμμα και υποδοχή την Τετάρτη 10-7 στις 19.30 της Τιμίας Κάρας του Αγίου Γερβασίου του εν Πάτραις. Η υποδοχή θα γίνει προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία όπου θα ιερουργήσει ο αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Κωνσταντινίδης.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Παΐσιο θα κορυφωθούν την Πέμπτη 11-7 στις 19.00 με τον πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας όπου θα προεξάρχει ο ηγούμενος της ιεράς Μονής Ομπλού, αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κωτσάκης, και την Παρασκευή 12-7 το πρωί με την αρχιερατική, πανηγυρική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου που θα κηρύξει και το Θείο λόγο.

Το απόγευμα της Παρασκευής 12-7 στις 19.00 θα ψαλεί ο μεθέορτος εσπερινός και παράκληση και θα ακολουθήσει λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στους γύρω δρόμους. Θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις