Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Στις 5 & 6-7 το 1ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ για τους εργαζόμενους της πόλης

Πάτρα: Στις 5 & 6-7 το 1ο Πολιτιστικ...

Το διοργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας από κοινού με τον Δήμο Πατρέων στην Πλαζ - Το Σάββατο 6-7 θα εμφανιστεί ο γεννημένος στην Καισαριανή, τραγουδοποιός Βαγγέλης Κορακάκης

Tο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας από κοινού με τον Δήμο Πατρέων διοργανώνει για πρώτη φορά στις 5 και 6 Ιουλίου 2024 στη Δημοτική Πλαζ, Πολιτιστικό Φεστιβάλ για τους εργαζόμενους. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας οι νέοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και συνολικά ο λαός της πόλης της Πάτρας μπορούν να απολαύσουν δύο βραδιές ψυχαγωγίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, "καλούμε σωματεία και φορείς να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα, γιατί για εμάς τους εργαζόμενους, που γεννάμε  όλον αυτόν τον πλούτο που υπάρχει γύρω μας - ιδιαίτερα στη σημερινή  εποχή που βλέπουμε τη ζωή μας να περνά χωρίς να τη ζούμε εξαιτίας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής- η προσφορά του πολιτισμού είναι εξέχουσας σημασίας αφού μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματική διέξοδο στις ανησυχίες και του προβληματισμούς του σύγχρονου ανθρώπου.

Τα καλλιτεχνικά δημιουργήματα και η πρόσβαση στην τέχνη δεν είναι πολυτέλεια για λίγους αλλά ανάγκη για όλους! Μέσα από αυτό το πρίσμα,  πως η επαφή με τους τομείς του πολιτισμού είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα με  ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που έχουν ως αποτέλεσμα  την υποχώρηση της ποιότητας των δημιουργημάτων  και ταυτόχρονα την ανάδειξη ταξικών φραγμών, προχωράμε στη  διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ. Ένα Φεστιβάλ όπου δίνεται το βήμα σε ανθρώπους του μεροκάματου να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να καταστήσουν το δημιούργημά τους κτήμα όλων των εργαζομένων. Για να αναδειχθεί η σπουδαιότητα της προσπάθειας να παράγουν πολιτισμό εργαζόμενοι για εργαζόμενους!".

Το πρόγραμμα έχει αναλυτικά ως εξής:

Την Παρασκευή 5/7 και ώρα 21:30 - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΝΕΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, «Ο ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΣ» των HOLWORTHY HALL και ROBERT MIDDLEMASS σε μετάφραση και σκηνοθεσία ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΡΛΑ.

Το Σάββατο 6/7 και ώρα 21:30 Λαϊκό Γλέντι με τον αγαπητό ερμηνευτή λαϊκών κομματιών και τραγουδοποιό Βαγγέλη Κορακάκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture