Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Euro 2024, Γαλλία - Βέλγιο 1-0: Έσπασε το μπλόκο στο 85' και προκρίθηκε στα προημιτελικά- ΒΙΝΤΕΟ

Euro 2024, Γαλλία - Βέλγιο 1-0: Έσπασε τ...

Η Γαλλία πανηγύρισε την εξασφάλιση του εισιτήριου για τα προημιτελικά του Euro 2024

Η Γαλλία ίδρωσε, έμοιαζε μπλοκαρισμένη, αλλά κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro 2024. Oι Bleus επικράτησαν 1-0 του Βελγίου, μάλιστα με ένα αυτογκόλ λίγο πριν από το φινάλε.

Οι παίκτες είχαν την κατοχή, τις περισσότερες τελικές, χωρίς όμως πολλές μεγάλες ευκαιρίες. Όλα αυτά, μέχρι το 85'. Ο Κολό Μουανί έκανε το γύρισμα, η μπάλα χτύπησε στον Φερτόνχεν και κατέληξε στα δίχτυα.

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές μεγάλες ευκαιρίες, με τις δύο ομάδες να μένουν στο μηδέν και να είναι πολύ προσεκτικές στις κινήσεις τους. Τα πρώτα λεπτά πέρασαν με κάποια σουτ εκτός περιοχής από την πλευρά των Γάλλων, χωρίς να απειλούν ιδιαίτερα την εστία του Καστέλς.

Οι Bleus είχαν το μεγαλύτερο κομμάτι της κατοχής, με τους Βέλγους να επιχειρούν να "χτυπήσουν" στην αντεπίθεση. Στο 27' έγινε και η πρώτη τελική των Red Devils με τον Καράσκο να σουτάρει πάνω στο σώμα του Ερναντές. Ήταν ένα σημείο του παιχνιδιού που οι παίκτες του Τεντέσκο επιχείρησαν να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα.

Στο 34' η Γαλλία είχε καλή στιγμή για το γκολ. Ο Τσουαμενί έβγαλε εξαιρετική μεταβίαση στον Κουντέ στα δεξιά. Εκείνος γέμισε στην περιοχή, ο Τουράμ πήρε την κεφαλιά και αστόχησε για λίγο. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Τσουαμενί μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Η Γαλλία μπήκε πιο επιθετικά στο δεύτερο μέρος. Στο 49' ο Τσουαμενί σούταρε εκτός περιοχή, η μπάλα βρήκε και στο πόδι του Φας, αλλά ο Καστέλς έπεσε και έδιωξε. Στο 51' οι Bleus απείλησαν ξανά με τον Τουράμ να μην μπορεί να πιάσει, όπως θα ήθελε την κεφαλιά, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Κιλιάν Εμπαπέ, μετά από εκπληκτική ενέργεια, σούταρε ψηλά άουτ.

 
Το παιχνίδι συνέχιζε να πηγαίνει "σβηστά" και με μακρινά σουτ από την πλευρά της Γαλλίας. Στο 71ο λεπτό το Βέλγιο έδειξε πως είναι παρών, ο Λουκάκου σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά απέκρουσε ο Μενιάν. Τρία λεπτά πιο μετά, ο Σαλιμπά ντρίμπλαρε τον Ντοκού στα δεξιά της περιοχής, σούταρε, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καστέλς.

Στο 83ο λεπτό το Βέλγιο είχε σημαντική ευκαιρία για το γκολ, ωστόσο ο Μενιάν απέκρουσε το δυνατό σουτ του Ντε Μπρόινε. Εφόσον, το Βέλγιο δεν εκμεταλλεύτηκε την στιγμή της, η Γαλλία πήρε το προβάδισμα. Οι Γάλλοι κυκλοφόρησαν, ο Τσουαμενί βρήκε τον Κολό Μουανί στα δεξιά, εκείνος έκανε το γύρισμα, η μπάλα βρήκε στον Φερτόνχεν και κατέληξε στα δίχτυα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports