Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: Επικίνδυνα υποστελεχωμένες οι αστυνομικές υπηρεσίες Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Ζακύνθου

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: Επικίνδυνα υποσ...

Η ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα «Αποδεκατισμένες σε αστυνομική δύναμη οι νομοί Αχαΐας και Ζακύνθου» κατέθεσε, με τις συνυπογραφές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όμορων νομών, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

"Η ερώτηση αναδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης των αστυνομικών διευθύνσεων Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Ζακύνθου, το οποίο εμποδίζει την αποτελεσματική αστυνόμευση των εν λόγω νομών και οδηγεί σε σωματική εξουθένωση του προσωπικού.

Συγκεκριμένα, «στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, η διαθέσιμη δύναμη της Άμεσης Δράσης Πατρών είναι μόλις πέντε (5) άτομα, όταν παλιότερα ήταν δέκα (10) με δώδεκα (12) άτομα» ενώ στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου «η οργανική δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου ανέρχεται σε 158 άτομα, και η παρούσα δύναμη είναι 120 άτομα  με αποτέλεσμα οι αξιωματικοί υπηρεσίας να αναγκάζονται να εκτελούν διπλά καθήκοντα». Παρόμοια προβλήματα απαντώνται και στους νομούς Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντά σε αυτό το μείζον πρόβλημα της αστυνόμευσης, το οποίο λόγω της τουριστικής περιόδου οξύνεται ακόμα περισσότερο, με ελάχιστες τακτικές μεταθέσεις ανά έτος λ.χ. «με  μόλις έναν (1) Αστυνομικό το 2024 στο νομό  Αχαΐας» αλλά και με μειώσεις της ήδη υπάρχουσας αστυνομικής δύναμης μέσω συστηματικών αποσπάσεων από την επαρχία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Επομένως,  επειδή την ανάγκη και το δικαίωμα στην αποτελεσματική αστυνόμευση έχουν όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας, και όχι μόνο η πρωτεύουσα, τίθεται το ερώτημα στον Υπουργό για το πότε και ποια μέτρα θα λάβει ώστε να στελεχωθούν με  επαρκή και λειτουργικό τρόπο τα Αστυνομικά Τμήματα των νομών Αχαΐας. Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Ζακύνθου" αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο Αχαιός βουλευτής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις