Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εγκατάλειψη Μιράζ 2000-5: «Έπιασαν τα φρένα μονόπατα στη προσγείωση και γύρισε το αεροσκάφος» λέει ο θείος της πιλότου

Εγκατάλειψη Μιράζ 2000-5: «Έπιασαν τα φρ...

Χάρη στις ψύχραιμες κινήσεις της αλλά και τη σωστή της εκπαίδευση κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα

«Είναι αντράκι», λέει ο θείος της έμπειρης πιλότου του Μιράζ 2000-5 η οποία αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης στην αεροπορική βάση στην Τανάγρα, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Χάρη στις ψύχραιμες κινήσεις της αλλά και τη σωστή της εκπαίδευση, η πιλότος της 114 Πτέρυγας Μάχης κατάφερε να εγκαταλείψει το Μιράζ 2000-5 και να αποφύγει τα χειρότερα.

Όπως εξήγησε ο θείος της πιλότου «έπιασαν τα φρένα μονόπατα στην προσγείωση και γύρισε το πολεμικό αεροσκάφος οπότε εκτινάχτηκε το κάθισμα. Όλα καλά ευτυχώς δεν έπαθε κάτι ούτε το αεροσκάφος, ούτε το παιδί. Απλά μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό της η μητέρα της».

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, στις 13:46 το μεσημέρι της Δευτέρας (01/07/2024) όταν κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης μετά την προσγείωση από εκπαιδευτική πτήση, η Υποσμηναγός εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος Mιράζ 2000-5 στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας.

Το αεροσκάφος Mιράζ 2000-5, βρίσκεται εκτός διαδρόμου και δεν υπέστη οποιαδήποτε σύγκρουση ή φωτιά. Φέρει μικρές ζημιές στο δεξί σκέλος και θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και θα επισκευασθούν εντός της Μονάδας.

Σημειώνεται ότι η 331 Μοίρα με χαρακτηριστικό κλήσης: «Θησέας» επιχειρεί με το συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών από την 114 πτέρυγα μάχης.

newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις