Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου για τον Οδοντωτό

Ερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου για τον Οδοντωτό

Στους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Η βουλευτής Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσε προς τους υπουργούς  Υποδομών και Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος Διακοπτού-Καλαβρύτων: Χρειάζεται άμεση λύση για την οριστική και ασφαλή λειτουργία του» .

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της:"Ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Βουραικό και μετά από μια χρονιά αλλεπάλληλων κατολισθήσεων και διακοπών της λειτουργίας του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού-Καλαβρύτων  φαίνεται ότι παρά την προσωρινή του επαναλειτουργία το καλοκαίρι, η ασφαλής και αδιάλειπτη λειτουργία του κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο παραμένει αβέβαιη. Η έλλειψη οριστικής λύσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πυρκαγιά του 2023 θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών, την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρόμου.

Το Δασαρχείο θα έπρεπε ήδη να έχει προχωρήσει σε εργασίες άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος, όπως εργασίες προφύλαξης (με ξυλοδεσίες κλπ) και άλλα συμπληρωματικά οχυρωματικά έργα όπως τοποθέτηση πλέγματος ασφαλείας κλπ στην ορθοπλαγιά του βουνού πάνω από την γραμμή που έχει καεί το περυσινό καλοκαίρι. Επίσης ο ΟΣΕ θα έπρεπε να έχει ήδη εξετάσει και δρομολογήσει εφ’ όσον κριθεί αναγκαίο την κατασκευή αμυντικής στοάς (με φωταγωγούς στο πλάι, όπως αυτή που υπάρχει στη Χ.Θ. 6+800 της γραμμής Διακοπτού-Καλάβρυτα) ως μια πιο μόνιμη και μακροπρόθεσμη λύση.

Ενώ η οριστική λύση για την ασφαλή λειτουργία του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού-Καλαβρύτων εκκρεμεί, ένα Σχέδιο Εκτάκτης Ανάγκης θα ήταν απαραίτητο για την πρόληψη των επαναλαμβανόμενων διακοπών λειτουργίας που έπληξαν καίρια την τοπική οικονομία και την τουριστική εικόνα και δραστηριότητα των ιστορικών Δήμων Καλαβρυτων και Αιγιάλειας

Η βουλευτής Αχαΐας ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ποιες ενέργειες έχουν δρομολογηθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαραίτητων έργων, πώς διασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία του Οδοντωτού κατά τη χειμερινή περίοδο και αν προτίθενται  να προχωρήσουν στην υλοποίηση ενός Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις