Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: Τιμάται η μνήμη του Ηρακλή Πετιμεζά

Καλάβρυτα: Τιμάται η μνήμη του Ηρακλή Πετιμεζά

Το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 - Θα τελεστεί μνημόσυνο και επιμνημόσυνη δέηση καθώς και εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Καλαβρύτων και η ΕΣΗΕΑ

Εκδήλωση στη μνήμη του Ηρακλή Πετιμεζά, μιας εμβληματικής και διακεκριμένης προσωπικότητας της ελληνικής δημοσιογραφίας, θα πραγματοποιηθούν στα Καλάβρυτα, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 6-7 στις 9 το πρωί θα τελεστεί μνημόσυνο στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, στη κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων.

Θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνήμα του Ηρακλή Πετιμεζά.

Στις 12 το μεσημέρι στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων θα λάβει χώρα εκδήλωση.

- Χαιρετισμοί:

Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Καλαβρύτων.

Μαρία Θ. Αντωνιάδου, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ και Μορφωτικού Ιδρύματος ΕΣΗΕΑ.

Τελετή βράβευσης αριστούχων απόφοιτων του Γενικού και Τεχνικού – Επαγγελματικού Λυκείου Καλαβρύτων «ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ».

Η εκδήλωση μνήμης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών και του Μορφωτικού Ιδρύματος ΕΣΗΕΑ.

Την σχετική πρόσκληση για την εκδήλωση μνήμης απευθύνει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος & η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.

Να θυμίσουμε πως πέρυσι, το 2023 συμπληρώθηκαν 25 χρόνια απ’ το θάνατο του Ηρακλή Πετιμεζά, στις 15-7-1998.

Ο Ηρακλής Πετιμεζάς ήταν γόνος της μεγάλης οικογένειας των Αγωνιστών του 1821. Γεννήθηκε το 1903. Συμμετείχε ενεργά στην Εθνική Αντίσταση. Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΕΔΕΣ. Το 1942 συγκρότησε την ομάδα «Νικήτας». Τον Μάρτιο του 1944 συνελήφθη και βασανίστηκε απ’ τις δυνάμεις Κατοχής.

Μετά την απελευθέρωση τοποθετήθηκε πρώτος Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας, ενώ από τις 22 Νοεμβρίου 1945 έως τις 7 Μαρτίου 1946 διετέλεσε Υπουργός Τύπου και Πληροφοριών στην κυβέρνηση του Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες. Σπουδαίο υπήρξε και το συγγραφικό του έργο, με δημοσιεύσεις πολιτικών και κοινωνικών μελετών. Έγινε μέλος της ΕΣΗΕΑ με την πτώση της Χούντας και είχε τιμηθεί με το βρετανικό μετάλλιο ανδρείας και άλλες διακρίσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις