Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Αμερικανική χορωδία συμπράττει με την Χορωδία Cantelena

Πάτρα: Αμερικανική χορωδία συμπράττει με...

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 στις 8 μ.μ., στο κύριο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου Πανεπιστημίου Πατρών – Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Στο πλαίσιο περιοδείας και επίσκεψης για 1η φορά στην Ελλάδα, της χορωδίας ενηλίκων Bellevue Presbyterian Church Sanctuary Chorus από τις ΗΠΑ, με μαέστρο τον Brennan Michaels η συγκεκριμένη χορωδία θα δώσει συναυλία σε συνεργασία & σύμπραξη με την Πατρινή Χορωδία Cantelena υπό την διεύθυνση της Ελένης Παπαδοπούλου – Αραβαντινού.

Η από κοινού συναυλία θα δοθεί την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, στις 20.00 στο κύριο αμφιθέατρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Ρίο.

Είσοδος στο κοινό ελεύθερη.

BELLEVUE PRESBYTERIAN CHURCH SANCTUARY CHORUS

Η χορωδία Bellevue Presbyterian Church Sanctuary Chorus είναι το κύριο λατρευτικό σύνολο για τις Ιερές λειτουργίες της εκκλησίας. Η χορωδία 80+ μελών περιλαμβάνει διάφορα επίπεδα μουσικών ικανοτήτων, συμπεριλαμβανομένων δασκάλων, μαθητών, οργανοπαιχτών και μελών της χορωδίας της Όπερας του Σιάτλ. Εκτός από την εβδομαδιαία λατρεία, η χορωδία παρουσιάζει χορωδιακά-ορχηστρικά αριστουργήματα και νέα έργα· πιο πρόσφατα ερμήνευσε τους Ψαλμούς του Μπερνστάιν και τη «Λειτουργία του Λόρδου Νέλσον» του Χάιντν.

Η χορωδία συνεργάζεται με τοπικά σύνολα όπως η μπάντα πνευστών του Northwest και με επαγγελματίες μουσικούς από το Seattle Symphony και το Pacific Northwest Ballet στις παραστάσεις Worship Through Music και σε λειτουργίες της Παραμονής Χριστουγέννων. Υπηρετούν επίσης ως μέντορες για το πρόγραμμα Παιδικής Χορωδίας της εκκλησίας με συνολικά 130 χορωδούς. Ενώ το Sanctuary (μτφ.: ναός / ιερό / άσυλο, καταφύγιο) αναφέρεται στο πού τραγουδάνε, υποδηλώνει πιο εύστοχα τον ρόλο που το έργο αυτό επιτελεί στις καρδιές των μελών του.

“CANTELENA” ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΤΡΑΣ

“CANTELENA” ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΤΡΑΣ

Η Χορωδία “Cantelena” ιδρύθηκε το 2016 από τη σημερινή της διευθύντρια, Ελένη Παπαδοπούλου – Αραβαντινού. Αποτελείται από τρία τμήματα: Προχορωδία – Junior, Παιδική-Νεανική και Μικτή χορωδία, στα οποία συμμετέχουν πάνω από 250 χορωδοί. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει πρωτότυπα έργα και διασκευές από τη σύγχρονη χορωδιακή μουσική.

Η χορωδία από τη δημιουργία της, έχει χαράξει μία σπουδαία πορεία με πολλές συναυλίες ετησίως, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Επιγραμματικά, η χορωδία έχει συμμετάσχει στο “18ο Πασχαλινό Φεστιβάλ Μόσχας”, στη Ρωσία (2019), μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, στο “2o Leonardo Da Vinci International Choral Festival”, στη Φλωρεντία της Ιταλίας (2018), στο οποίο τιμήθηκε με ασημένιο μετάλλιο. Έχει, επίσης, λάβει μέρος στο “2ο International Festival & Competition Kalamata’s” της INTERKULTUR (2017), όπου τιμήθηκε με τρία χρυσά μετάλλια, ενώ το γυναικείο τμήμα αναδείχθηκε Category Winner συμμετέχοντας στο Grand Prix του διαγωνισμού.

Συμμετείχε στο Διεθνές Πασχαλινό Φεστιβάλ Σόφιας, στη Βουλγαρία (2017). Η χορωδία είχε επιλεχθεί να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους “11ους Παγκόσμιους Αγώνες Χορωδιών” τον Ιούλιο του 2020 στο Βέλγιο αλλά λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture