Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Εθνική Κορασίδων πόλο: Έμεινε εκτός 4άδας στο παγκόσμιο...

Εθνική Κορασίδων πόλο: Έμεινε εκτός 4άδα...

Λύγισε στα πέναλτι (όπως και οι παίδες)

Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, το σκορ ήταν 11-7 και το μομέντουμ ξεκάθαρα υπέρ των Μαγυάρων. Η ελληνική ομάδα όμως δεν το παράτησε το ματς, κάθε άλλο.

Το πήγε μέχρι εκεί που δεν πήγαινε άλλο, στην ύστατη ώρα. Η μπίλια όμως δεν έκατσε ούτε τώρα στο “γαλανόλευκο” .

Μετά από μία σπουδαία μάχη μέσα στο νερό από τις αθλήτριες του αύριο για την Ελλάδα και την Ουγγαρία, η Εθνική Ομάδα των Κορασίδων λύγισε στα πέναλτι από τις Μαγυάρες (16-14) που είχαν το προβάδισμα και τον έλεγχο του σκορ καθόλη τη διάρκεια του αγώνα.

Με ψυχή βαθιά όμως και κατάθεση κάθε ικμάδας εσωτερικής πίστης, τα κορίτσια του Γιώργου Τσόκα ισοφάρισαν ένα λεπτό πριν το φινάλε και έστειλαν τον προημιτελικό στην ψυχοφθόρα διαδικασία της “ρώσικης ρουλέτας”. Εκεί το επικό come back δεν ολοκληρώθηκε, αφήνοντας μία γλυκόπικρη γεύση στην τιτάνια προσπάθειά τους να μείνει ζωντανές στο ματς και να κλείσουν θέση στην 4άδα.

Κάπως έτσι τα όνειρα της Εθνικής Κορασίδων για την κατάληψη ενός μεταλλίου σε μία πόλη που πέρυσι οι Έφηβοι ανέβηκαν στην κορυφή τη Ευρώπης, έσβησαν.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πηγαίνει πλέον για την πέμπτη θέση, αύριο Τετάρτη (3/7) στις 16:30 απέναντι στην Ολλανδία που ηττήθηκε στον προημιτελικό από την Κροατία με 8-6.

Η άμυνα ζώνης της Ουγγαρίας δημιούργησε πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο στις Ελληνίδες διεθνείς που δεν μπορούσαν να βρουν το αντίδοτο και εύκολη δίόδο προς το αντίπαλο τέρμα. Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό και μπαίνοντας στο τελευταίο οκτάλεπτο έδειχνα να το ελέγχουν απόλυτα. Εκεί όμως επήλθε η ηρεμία παρότι το χρονόμετρο έδειχνε 6’15” για το τέλος του αγώνα μόλις η Κένεζ σκόραρε στην παίκτρια παραπάνω και η Σαλταμανίκα αποβλήθηκε με τρεις αποβολές δευτερόλεπτα αργότερα.

Μία αντεπίθεση διαρκείας και ένα επιμέρους 5-1, με την Ανδρονίκη Καραγιάννη να… τρυπά από την κλειστή γωνία την αντίπαλη γκολκίπερ (1’04” για το τέλος) έστειλαν τον προημιτελικό στα πέναλτι.

Εξαιρετική αντίδραση και πολύ καλά δείγματα γραφής παρά τη δύσκολη στιγμή και το νεαρό της ηλικίας από την Εθνική Κορασίδων της Ελλάδας που είχε μάλιστα την ευκαιρία της κλέβοντας τη μπάλα από την Έμα Κις όμως η Μπιτσάκου που είχε περάσει σε θέση φουνταριστής δεν κέρδισε κάτι. Το τελευταίο σουτ της Σάρα Κέστελι πέρασε μόλις άουτ και οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Και εκεί η Εθνική Ελλάδας βρέθηκε από το ξεκίνημα με την πλάτη στον τοίχο μιας και το πρώτο που εκτέλεσε η Κρασά βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι την ίδια ώρα οι Μαγυάρες είχαν ευστοχήσει. Η Μπίκου μείωσε, η Σαλάχ απόκρουσε την εκτέλεση της Σαλκάι όμως το κρίσιμο πέναλτι από την Αφροδίτη Μπιτσάκου που ήταν πολύ δυνατό, βρήκε στο κάθετο δοκάρι. Οι Κορασίδες από την Ουγγαρία δεν έχασαν άλλο και έτσι προκρίθηκαν με το τελικό 16-14.

Τέσσερα γκολ στην κανονική διάρκεια μέτρησε η Κρασσά ενώ τρία πέτυχε η Καραγιάννη. Για τις νικήτριες, μεγάλη ζημιά (4 γκολ) έκανε η αρχηγός Κένεζ η οποία διαθέτει πολύ καλά χαρακτηριστικά, ούσα κεφάλαιο για την υδατοσφαίριση της χώρας.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-2, 4-5, 5-2 και στα πέναλτι 2-4

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Τσόκας): Σάλεχ, Μαρία Κεπενού, Μουζή, Μπίκου 2, Κουνδουράκη, Σταυρίδου 1, Καραγιάννη 4, Κρασσά 4, Βάλβη, Μπιτσάκου 1, Ντούλη 1, Σαλταμανίκα 1, Πασβάντη.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports