Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Σύρος: Η θαλαμηγός «Alaiya» που έδεσε στην Ερμούπολη και η ιστορία ζωής του Ινδού μεγιστάνα ιδιοκτήτη της

Σύρος: Η θαλαμηγός «Alaiya» που έδεσε στ...

Η Σύρος στο επίκεντρο με τις εικόνες από την Ερμούπολη να ταξιδεύουν στο διαδίκτυο

Η Σύρος βλέπει τις αφίξεις ακόμα και εκατομμυριούχων στην Ερμούπολη, να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Στο λιμάνι τα σκάφη που δένουν κεντρίζουν τα βλέμματα. Μια θαλαμηγός όμως που έδεσε την περασμένη εβδομάδα κλέβει την παράσταση. Ανήκει σε Ινδό δισεκατομμυριούχο, που θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας του αλλά και του κόσμου. Με σωστές κινήσεις στο πέρασμα του χρόνου κατάφερε να αυξήσει την οικονομική του δύναμη και έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζεται ως «μαχαραγιάς του χάλυβα».

 Η θαλαμηγός «Alaiya» έχει μήκος 111,5 μέτρα, όσο δηλαδή είναι το μήκος και μιας φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού. Ανήκει στον Ινδό δισεκατομμυριούχο Λακμσί Μιτάλ. H μυθιστορηματική ζωή του Ινδού δισεκατομμυριούχου θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει υλικό για best seller.

Ο Μιτάλ ασχολήθηκε με τον χάλυβα σε μια εποχή όπου οι περισσότεροι τον θεωρούσαν χαμένη υπόθεση και κατόρθωσε να κάνει περιουσία αγοράζοντας προβληματικές χαλυβουργίες σε διάφορα σημεία του πλανήτη και μετατρέποντάς τις σε μηχανές παραγωγής χρήματος. Σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους και επιτυχημένους επιχειρηματίες στον κόσμο.

 Ο «βασιλιάς του χάλυβα», όπως τον αποκαλεί το “TIME” αλλά και ολόκληρη η υφήλιος, αρέσκεται στη μεγάλη ζωή και δεν το κρύβει.

Έχει στην κατοχή του μια έπαυλη στο Κένσινγκτον του Λονδίνου, γνωστή και ως «Ταζ Μιτάλ», που είναι διακοσμημένη με μάρμαρο από το ίδιο λατομείο που επένδυσε το Ταζ Μαχάλ, ένα αυτοκινούμενο όχημα αναψυχής, ένα πραγματικό κινητό παλάτι, ένα πολυτελές αποικιακό ανάκτορο στο Νέο Δελχί, ένα σαλέ στο Σεν Μόριτς, ένα ιδιωτικό τζετ αξίας 30 εκατ. ευρώ και φυσικά τη θαλαμηγό που πλέον βρίσκεται στη Σύρο.

Εκτός από την επιχειρηματική του δραστηριότητα, έχει απασχολήσει τα Μέσα για την προσωπική του ζωή αλλά και της οικογένειάς του. Ο γάμος της κόρης του στο Παρίσι, το 2005, κόστισε 30 εκατ. λίρες και χαρακτηρίζεται ένας από τους πιο ακριβούς στην ιστορία. Αρκεί να πούμε πως η τελετή πραγματοποιήθηκε στο περίφημο Chateau Vaux-le-Vicomte, τον εμβληματικό πύργο του 17ου αιώνα, 55 χλμ. έξω από τη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Ινδός μεγιστάνας είχε επιδείξει ενδιαφέρον στις αρχές του 2015 και για την ελληνική αγορά, στέλνοντας στη Θεσσαλονίκη μια επιτροπή οικονομικών εμπειρογνωμόνων και τεχνικών να εξετάσει τα οικονομικά στοιχεία της παραπαίουσας Ελληνικής Χαλυβουργίας. Τελικά, στα τέλη Μαΐου απέσυρε το ενδιαφέρον του επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, τη ρευστότητα της οικονομικής κατάστασης στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight