Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ψυχικό: Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος η οικονομική δραστηριότητα του τοπογράφου

Ψυχικό: Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το...

Η Αρχή ερευνά όλη την περιουσιακή κατάσταση του τοπογράφου

Ερευνάται η οικονομική δραστηριότητα του 54χρονου τοπογράφου, που πριν από λίγες μέρες δολοφονήθηκε έξω από το γραφείο του στο Ψυχικό, από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Ειδικότερα, η Αρχή, υπό τον επικεφαλής της, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ερευνά όλη την περιουσιακή κατάσταση του τοπογράφου, όπως και των προσώπων που είχαν επαγγελματική σχέση μαζί του, αναζητώντας στοιχεία και πρόσωπα τα οποία θα συνδράμουν στις έρευνες για την αποκάλυψη του δράστη.

Αποφασισμένος να σκοτώσει ο δράστης - Τι λέει ιατροδικαστής
Σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση, δύο ήταν τα όπλα που χρησιμοποίησε ο δράστης της δολοφονίας του 54χρονου, ενώ από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε πως το θύμα φέρει πολλαπλά διαμπερή τραύματα σε κεφάλι, σώμα και πόδια.

Ο δράστης ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει. Μάλιστα, είχε στην κατοχή του δύο όπλα, τα χρησιμοποίησε και τα δύο και είναι όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Ο ιατροδικαστής εντόπισε 15 και πλέον πύλες εισόδου και αντίστοιχες πύλες εξόδου, στοιχείο που δείχνει ότι σχεδόν όλες οι σφαίρες που έριξε ο πληρωμένος δολοφόνος βρήκαν στόχο.

Αρχικά υπήρχε η εντύπωση ότι ο δράστης χρησιμοποίησε δύο γεμιστήρες, τελικά προέκυψε ότι χρησιμοποίησε δύο διαφορετικά εννιάρια πιστόλια, τα οποία είχε στο τσαντάκι μέσης και τα χρησιμοποίησε σε βάρος του θύματος που δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις - Στο «μικροσκόπιο» υπολογιστής
Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες και οι καταθέσεις σε Μύκονο και Αθήνα. Ήδη, στο «νησί των ανέμων» κλιμάκιο των Ανθρωποκτονιών έχει πάρει καταθέσεις από επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργάζονταν το θύμα.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ερευνητές εντόπισαν έναν υπολογιστή που χρησιμοποιούσε το θύμα στη Μύκονο και έχει μεταφερθεί για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η καταγγελία ξενοδόχου για τον 54χρονο
Στη δημοσιότητα έρχεται και μαρτυρία από το περιβάλλον ενός ξενοδόχου που είχε έρθει σε αντιδικία με τον 54χρονο τοπογράφο. Όπως μεταδίδει το Mega, τα τοπογραφικά του 54χρονου είχαν προκαλέσει αντιδικίες, με μία από αυτές τις υποθέσεις να βρίσκεται στα δικαστήρια.

Στο μέσο μίλησε άτομο από το περιβάλλον του ξενοδόχου, ο οποίος περιγράφει την υπόθεση. Σύμφωνα με όσα λέει, ο ξενοδόχος κατηγορεί τον 54χρονο τοπογράφο για πλαστά τοπογραφικά, τα οποία είχε τη δυνατότητα να νομιμοποιήσει στη συνέχεια.

«Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είχε υπογράψει να το πουλήσει και μπήκε μηχανικός να κάνει τις αποτυπώσεις. Ο άνθρωπος που δολοφονήθηκε ανέλαβε αυτή τη δουλειά και εμφάνισε στην αγοράστρια εταιρεία κτίρια που δεν υπήρχαν. Αυτές οι ανύπαρκτες κατασκευές ήταν 22.000 μέτρα, σαν να είναι 500 μεζονέτες των 50 μέτρων. Ήταν όλα ψεύτικα».

«Εμφάνισε ότι υπήρχαν από το 1993. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου κατάλαβε τι γινόταν και δεν υπέγραψε, τους έστειλε εξώδικα. Τους είπε ότι κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί η αλήθεια, γιατί δεν ήταν ένα δύο μέτρα, ήταν περισσότερα. Αυτά έκανε το γραφείο του 54χρονου που δολοφονήθηκε».

 Η υπόθεση, λέει, βρίσκεται στα δικαστήρια εδώ και δύο χρόνια.

«Ο ξενοδόχος είναι στα δικαστήρια μ’ αυτούς δύο χρόνια τώρα. Τους κατηγόρησε μάλιστα για σύσταση τιμωρίας. Αν δεν τους είχε καταλάβει ο ξενοδόχος θα τα νομιμοποιούσαν και θα βρισκόταν στο τέλος υπεύθυνος», είπε το περιβάλλον του ξενοδόχου.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις