Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Έφυγε λες και σκότωσε λιοντάρι…»- Σε βαρύ κλίμα ξεκίνησε χθες στο ΜΟΔ Πάτρας η δίκη για τον φόνο του 52χρονου πολύτεκνου πατέρα στην Ηλεία

«Έφυγε λες και σκότωσε λιοντάρι…»- Σε βα...

Ξεχείλισε η οργή και ο πόνος της οικογένειας

Ξεχείλισε η οργή και ο πόνος της οικογένειας του 52χρονου κτηνοτρόφου Παναγιώτη Μενούνου, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες που του έριξε με το δίκαννο ο 83χρονος συγχωριανός του, τον περασμένο Ιούνιο σε αγροτική περιοχή στην Αγία Τριάδα Αρχαίας Ολυμπίας.

«Αγκαλιάζετε έναν φονιά που σκότωσε έναν πατέρα και άφησε τέσσερα ορφανά…» διερωτήθηκαν οι συγγενείς του θύματος απευθυνόμενοι σε αυτούς που βρέθηκαν στο πλευρό του κατηγορούμενου, κατά τη διάρκεια της διακοπής της δίκης που ξεκίνησε, χθες το πρωί, σε βαρύ κλίμα, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο Πρόεδρος δεν επέτρεψε να ακουστεί το παραμικρό εντός της δικαστικής αίθουσας, με τους μαυροντυμένους και συχνά με βουρκωμένα μάτια συγγενείς του 52χρονου, κυρίως τη χήρα και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του, να περιμένουν την Δικαιοσύνη να κάνει το χρέος της.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ

Πρώτος μάρτυρας εξετάστηκε ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας της ανθρωποκτονίας, ο αδελφός του θύματος Ανδρέας Μενούνος, ο οποίος επέμεινε πως εάν ο ίδιος δεν τον αφόπλιζε θα ήταν και αυτός μακαρίτης. Τόνισε πως πριν τη συνάντηση θύματος και θύτη, αφού προηγήθηκε τηλεφώνημα του 83χρονου στον 52χρονο στις 11 το πρωί, είχε μεταβεί ίδιος στο σημείο, συνομίλησε σε φιλικό κλίμα με τον κατηγορούμενο και πως ο 84χρονος πυροβόλησε μια φορά στον αέρα για να απομακρυνθούν τα γίδια από την ξένη ιδιοκτησία, για να καταλήξει πως έγινε το… κακό.

«ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ»

«Ο μακαρίτης δεν σήκωνε κουβέντες. Ήρθε και του είπε γιατί βλαστήμησες; Εγώ έχω τέσσερα παιδιά, πες μου τι σου χρωστάω να σου τα δώσω για τη ζημιά που σου έκαναν τα γίδια μου. Όταν γύρισε να φύγει, τού είχε στήσει ενέδρα. Έκανε δύο βήματα, νομίζαμε ότι θα έφευγε, αλλά κατέβασε το δίκαννο και στόχευσε. Έριξε πισώπλατα δύο φορές από απόσταση 4 μέτρων στον αδελφό μου. Μου έριξε και μένα αλλά δεν με πέτυχε. Εάν είχε άλλο φυσίγγι πιθανώς να γέμιζε πάλι και θα ήμουν κι εγώ μακαρίτης. Δεν είδα τι έκανε, κοιτούσα τον αδελφό μου που ήταν κάτω. Μετά πήγε να με χτυπήσει με το κοντάκι στο κεφάλι. Του πήρα το όπλο, έκανε δήθεν ότι έπιασε το κεφάλι του και έφυγε…», είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του, έχοντας εξηγήσει νωρίτερα πως οι σχέσεις μεταξύ τους, μέχρι δύο χρόνια πριν το συμβάν, ήταν καλές.

Πλέον, μετά από όσα έγιναν, τους χωρίζει το μίσος. «Έφυγε αδίστακτος και αγέρωχος σαν να σκότωσε λιοντάρι. Τον έχω για τόσο αδίστακτο που πιθανών να πίστευε πως ο αδελφός μου έκανε θέατρο και να ποντάριζε ότι ήταν ζωντανός. Εγώ του χάρισα τη ζωή, από μένα ζει σήμερα, αν ήταν άλλος θα τον είχε σκοτώσει…», συνέχισε ο μάρτυρας, επιμένοντας πως ο αδελφός του ήταν ήρεμος και πως δεν του επιτέθηκε.

Στο Δικαστήριο κατέθεσαν ο αστυνομικός που μετέβη στον τόπο του εγκλήματος, όπου εντοπίστηκε το θύμα σε μια λίμνη αίματος και περισυλλέγησαν τα τρία φυσίγγια, καθώς επίσης μια κάτοικος της περιοχής που άκουσε τον διαπληκτισμό του κατηγορούμενου με τον αδελφό του 52χρονου.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των μαρτύρων κατηγορίας, ο δικηγόρος προς υποστήριξη της κατηγορίας Θεόδωρος Χρονόπουλος και συνήγορος υπεράσπισης Εμ. Ελευθερόπουλος, κατέθεσαν έγγραφα υπεραμυνόμενοι τους ισχυρισμούς τους, ενώ η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 9 το πρωί, με την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης, την απολογία του κατηγορούμενου, την Εισαγγελική Πρόταση, τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την έκδοση της απόφασης.

Μετανοιωμένος εμφανίστηκε ο 84χρονος κατηγορούμενος

«Συγγνώμη» ζήτησε ο κατηγορούμενος καθισμένος στο εδώλιο και δια μέσω του συνηγόρου του ζήτησε από το Δικαστήριο να κριθεί πως διέπραξε την ανθρωποκτονία ευρισκόμενος εν βρασμώ και όχι εκ προθέσεως όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, όπως επίσης να του αναγνωριστεί ο μειωμένος καταλογισμός, ενώ αρνήθηκε πως αποπειράθηκε να σκοτώσει και τον αδελφό του θύματος, όπως κατηγορείται, αποδίδοντας τον τρίτο πυροβολισμό σε εκπυρσοκρότηση του όπλου. Παράλληλα υποστήριξε πως το κακό έγινε σε ελάχιστο χρόνο χωρίς να προλάβει να συνειδητοποιήσει τι έκανε και πως ο εντολέας του, ο οποίος πάσχει από βαριά κατάθλιψη και νοσηλεύεται στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, δηλώνει απόλυτα μετανοιωμένος.

πηγη: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις