Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανοίγει Shein στην Πάτρα- "Απόβαση" του παγκόσμιου κολοσσού ένδυσης χαμηλού κόστους στην Αγίου Ανδρέου

Ανοίγει Shein στην Πάτρα-  "Απόβαση...

Ζητούνται και υπάλληλοι

Ένα από τα πιο γνωστά brands της παγκόσμιας αγοράς στο λιανικό εμπόριο ρούχων χαμηλού κόστους κάνει "απόβαση" στην Πάτρα και συγκεκριμένα σε κτίριο επί της Αγίου Ανδρέου, μεταξύ Αγίου Νικολάου και Ερμού.

Ο λόγος για τη Shein  η οποία θα στεγαστεί στο κτίριο που ανακαστασκευάζεται, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, ανακατεύοντας την τράπουλα στην αγορά της Πάτρας ιδίως στον τομέα της φθηνής ένδυσης. Η εταιρεία ζητάει μάλιστα και προσωπικό προκειμένου να στελεχώσει το κατάστημά της.

Η κινεζική αλυσίδα fast fashion Shein, με έδρα τη Σιγκαπούρη, έχει εκτοξεύσει τη δημοτικότητά της σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας μια τεράστια ποικιλία από μοντέρνα ρούχα και αξεσουάρ σε εντυπωσιακά χαμηλές τιμές καποιες φορές έως και εξευτελιστικά χαμηλές.

Πώς όμως χτίστηκε αυτή η αυτοκρατορία που έχει προκαλέσει φρενίτιδα στα social media και ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν;

Η Shein χρειάστηκε κάτι λιγότερο από μια δεκαετία για να γίνει ο κυρίαρχος παίκτης στην fast fashion, όσο και o αγαπημένος προορισμός διαδικτυακών αγορών για την Γενιά Ζ.

Βασισμένη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην τεχνητή νοημοσύνη και το online marketing η εταιρεία κατάφερε να τραντάξει την παγκόσμια μόδα και να απειλεί μεγάλους παίκτες όπως τα H&M και τον Zara, πουλώντας ρούχα που πολλές φορές κοστίζουν μόλις 3 ευρώ!

Πώς τα κατάφερε; Χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη και τη νέα και τεχνολογικά εξελιγμένη εφοδιαστική αλυσίδα, προβλέποντας και παρέχοντας τα νέα στιλ μόδας σε μία ολοένα μεταβαλλόμενη αγορά. 

Μέσω της χρήσης αλγορίθμων και δεδομένων η Shein ανακαλύπτει τα δημοφιλή προϊόντα και τα προωθεί μέσω της εφοδιαστικής της αλυσίδας, αυξάνοντας την παραγωγή τους και την παράδοσή τους στην ευρύτερη αγορά.

Την περίοδο δε της πανδημίας, η Shein γνώρισε μεγάλη άνθιση. 

 

Chris Xu, o άγνωστος δισεκατομμυριούχος πίσω από τον κολοσσό

Έχει τη φήμη ενός μυστικοπαθούς μάνατζερ ο οποίος αποφεύγει να μιλά δημόσια, περιορίζεται στα δελτία Τύπου και του οποίου το πρόσωπο δεν είναι γνώριμο ακόμα και σε κάποιους εργαζόμενους της εταιρείας!

Ο Chris Xu κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες της Κίνας αφού έχει ιδρύσει και διοικεί τον όμιλο λιανικών πωλήσεων ρούχων Shein που λέγεται ότι αξίζει 100 δισ. δολάρια.

Η Shein έχει πλέον αναδειχτεί σε νέο γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου με δεκάδες εκατομμύρια πελάτες από όλο τον κόσμο.

Ο ίδιος ανήκει στους πλουσιότερους ανθρώπους όχι μόνο της Κίνας αλλά και του πλανήτη, με περιουσία που το Forbes εκτιμά ότι ξεπερνά τα 11 δισ. δολάρια, κι ας μην κρατά τόσο υψηλό προφίλ όπως άλλοι συμπατριώτες του, ο Τζακ Μα της Alibaba ή ο Πόνι Μα της Tencent, όπως σημειώνει ο Guardian.
Ξεκίνησε την επιχείρηση το 2008. Αρχικά ήταν ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου που πουλούσε νυφικά που κατασκευάζονταν στην Κίνα, υιοθετώντας αργότερα το όνομα SheInside.

Ο ίδιος λέγεται ότι γεννήθηκε στο Σανντόνγκ το 1984 και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Qingdao. Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης τον περιγράφουν ως έναν φτωχό φοιτητή, ο οποίος έπρεπε να εργαστεί για να συντηρείται κατά τη διάρκεια του πανεπιστημίου.

Ανέπτυξε δεξιότητες στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO), οι οποίες θα στήριζαν τη μελλοντική του επιτυχία.

Το 2008 ίδρυσε την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Dianwei Information Technology, με δύο συνεργάτες: τον Wang Xiaohu που είχε ίσο μερίδιο και τον Li Peng που ήταν σύμβουλος με μερίδιο 10%.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις