Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ πέρασε το κατώφλι της Ντάουνινγκ Στριτ- Δήλωσε μετριοπαθής και υποσχέθηκε restart

Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ πέρασε το κατώφλ...

Ο νέος πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι η Βρετανία χρειάζεται να ανακαλύψει και πάλι την ταυτότητά της

Ο Κιρ Στάρμερ είναι εδώ και λίγες ώρες ο νέος ένοικος του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται το πρωθυπουργικό γραφείο. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, έχοντας καταρρίψει ήδη πολλά ρεκόρ γνωρίζει καλά ότι έχει μεγάλο βάρος στους ώμους του και πρέπει να τιμήσει στην πράξη το μεγάλο ποσοστό που του έδωσαν οι Βρετανοί γιατί όπως έχει αποδειχθεί μπορεί πολύ εύκολα να γίνει καπνός.

Χρειάστηκαν λίγες ώρες για να γίνει η αλλαγή φρουράς στην κυβέρνηση με βαν να αδειάζουν από νωρίς το πρωί τα υπάρχοντα του ηττημένου Ρίσι Σούνακ από το πρωθυπουργικό γραφείο και το ζεύγος Στάρμερ να δηλώνει πλέον ως νέα του διεύθυνση την Ντάουνινγκ Στριτ.

Προηγήθηκε η παραίτηση του Ρίσι Σούνακ στον Βασιλιά Κάρολο και λίγο πριν ο αποχαιρετιστήριος λόγος. 

Και αμέσως μετά η άφιξη στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ του νέου πρωθυπουργού προκειμένου να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και τέλος οι δηλώσεις στο γνωστό σημείο ακριβώς έξω από την πόρτα με τον αριθμό 10.

Ο νέος πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι η Βρετανία χρειάζεται να ανακαλύψει και πάλι την ταυτότητά της και να προχωρήσει σε μια ευρύτερη επανεκκίνηση, στις πρώτες του δηλώσεις έξω από το νέο του γραφείο, στο Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, υποσχόμενος να προσπαθήσει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην πολιτική και να υπηρετήσει όλους τους ψηφοφόρους.

Στην πρώτη ομιλία του ο Στάρμερ, που έγινε δεκτός στην Ντάουνινγκ Στριτ από μεγάλο πλήθος υποστηρικτών του αφού εκλήθη επίσημα από τον βασιλιά Κάρολο να σχηματίσει κυβέρνηση, μίλησε για μια μετριοπαθή πολιτική με στόχο να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων που έχει διαρραγεί.

«Είναι σίγουρα ξεκάθαρο σε όλους ότι η χώρα μας χρειάζεται μια μεγαλύτερη επανεκκίνηση, να ανακαλύψει εκ νέου ποιοι είμαστε, διότι ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρές είναι οι καταιγίδες της ιστορίας, ένα από τα μεγαλύτερα ισχυρά στοιχεία αυτού του έθνους ήταν ανέκαθεν η ικανότητά μας να κινηθούμε σε πιο ήρεμα νερά», δήλωσε.

«Αυτό εξαρτάται από τους πολιτικούς, ιδιαίτερα αυτούς που τάσσονται υπέρ της σταθερότητας και της μετριοπάθειας, όπως εγώ».

«Μας δώσατε μια ξεκάθαρη εντολή. Και θα τη χρησιμοποιήσουμε για να επιφέρουμε την αλλαγή», πρόσθεσε.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ και newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις