Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ψυχικό: Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες σε Αθήνα και Μύκονο

Ψυχικό: Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες σε Αθ...

Το μυστήριο με το τυχερό δελτίο και τα απειλητικά SMS

Ένα πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση με τη μαφιόζικη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό.

Οι αστυνομικοί εντείνουν τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης ενώ οι έρευνες σε πρώτο στάδιο επικεντρώνονται σε Αθήνα και Μύκονο με κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών να βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο «νησί των ανέμων».

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί καταθέσεις από αυτοδιοικητικούς του νησιού και ανθρώπους που σχετίζονται με τη επαγγελματική ιδιότητα του θύματος, όπως εργολάβους και συμβολαιογράφους.

Σκοπός των Αρχών είναι να διερευνηθούν οι συναλλαγές που είχε ο 54χρονος τοπογράφος τα τελευταία χρόνια και οι οποίες θα μπορούσαν να συνδεθούν με τη δολοφονία του.

Άγνοια για το τυχερό δελτίο
Ερωτήματα εγείρει και η άγνοια της οικογένειας του θύματος σχετικά με το τυχερό δελτίο των 2 εκατ. ευρώ που φέρεται να είχε κερδίσει ο 54χρονος, όπως μετέδωσε το MEGA. Οι Αρχές αναρωτιούνται τι έγιναν τα λεφτά κι αν το δελτίο χρησιμοποιήθηκε σε κάποια οικονομική του συναλλαγή. Την ίδια στιγμή η οικογένεια του θύματος σε ανακοίνωσή της διαψεύδει ότι υπάρχει τυχερό δελτίο, αφού δεν είναι κάτι μεμπτό κάποιος να έχει κερδίσει ένα μεγάλο ποσό σε τυχερό παιχνίδι. Την ίδια στιγμή η έρευνα των Αρχών θα επεκταθεί και σε άλλα νησιά, όπως στην Ίο και στην Πάρο.

Απειλητικά SMS
Πάντως, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τουλάχιστον δύο άτομα φέρεται να έχουν αποστείλει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε τακτά χρονικά διαστήματα απειλητικά μηνύματα προς τον 54χρονο τοπογράφο, όπως προκύπτει από την πρώτη διερεύνηση του κινητού τηλεφώνου του θύματος από τα στελέχη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εξετάζουν αν αυτές οι απειλές μπορούν να σχετίζονται με τη δολοφονία. Οι αποστολείς αυτών των απειλητικών μηνυμάτων αν και έχουν τοποθετηθεί στη λίστα των υπόπτων, προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία ότι θα μπορούσαν να προβούν στη δολοφονία του 54χρονου. Οι απειλές φαίνεται ότι είναι σε επίπεδο επαγγελματικών διαφορών, αλλά σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, εξετάζεται το κίνητρο για τη δολοφονία του να είναι μικτό, δηλαδή συνδυασμός επαγγελματικών και οικονομικών διαφορών. Γι’ αυτό τον λόγο, οι αστυνομικοί δεν έχουν αποκλείσει ακόμα το ενδεχόμενο ηθικός και φυσικός αυτουργός να είναι το ίδιο πρόσωπο.

«Τερατώδεις ανακρίβειες»
Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών και για τα οικονομικά στοιχεία του τοπογράφου η οικογένεια του θύματος έδωσε τη δική της απάντηση στα όσα ακούγονται για τις επιχειρηματικές σχέσεις του 54χρονου.

Όπως αναφέρουν οι συγγενείς του δολοφονηθέντος Παναγιώτη Στάθη, «έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας: ενδεικτικά, ότι δήθεν είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι δήθεν είχε ξαφνικά αλλάξει οικονομικό επίπεδο, ότι δήθεν πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι δήθεν είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.α.».

Και συνεχίζει η οικογένεια του θύματος: «Όλα τα ανωτέρω είναι απολύτως ψευδή, ενώ η μόνη αλήθεια είναι ότι η επαγγελματική και κοινωνική ζωή του δολοφονηθέντος συζύγου και πατέρα μας υπήρξε απολύτως σύννομη και άμεμπτη και όσες αναφορές γίνονταν σε αυτόν, γίνονταν αποκλειστικά με θετικό πρόσημο. Το ήθος και η ακεραιότητά του γνώριζαν καθολικής αναγνώρισης όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά».

Παράλληλα, όπως τονίζει η οικογένεια του 54χρονου τοπογράφου, θα κινηθούν νομικά σε όσους δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις