Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μπάιντεν: “Να υποβληθεί άμεσα σε νευρολογικές εξετάσεις”

Μπάιντεν: “Να υποβληθεί άμεσα σε νευρολο...

Η εικόνα του στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ οδηγεί τους ειδικούς στην άποψη ότι θα πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε αναλυτικές νευρολογικές εξετάσεις

Ελάχιστες ώρες πριν από την πολυαναμενόμενη, πλέον, συνέντευξή του στο ABC και στον Τζορτζ Στεφανόπουλο κατά την οποία ο Τζο Μπάιντεν θα επιχειρήσει ένα επικοινωνιακό καμπ-μπακ μετά την τραγική εμφάνισή του στο ντιμπέιτ, οι αμφιβολίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και για το αν μπορεί να επιτελέσει τα καθήκοντά του αυξάνονται.

Μάλιστα, όταν αυτές διατυπώνονται δημόσια από ειδικούς της υγείας, της νευρολογίας ειδικότερα, είναι αδύνατον να μην τις λάβει κάποιος σοβαρά υπόψη.

Ο Σαντζάι Γκούπτα είναι διάσημος νευροχειρουργός και επικεφαλής ιατρικών θεμάτων στο CNN. Εμφανίζεται συχνά στην τηλεόραση και αρθρογραφεί για θέματα που αφορούν την επαγγελματική του ιδιότητα.

Σε άρθρο του λοιπόν την Παρασκευή σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Μπάιντεν, ο διάσημος γιατρός τόνισε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να υποβληθεί σε λεπτομερείς εξετάσεις έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν πάσχει από κάποια γνωστική η κινητική διαταραχή.

Ο Γκούπτα διαπίστωσε κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ ότι ο Μπάιντεν εμφάνιζε διακοπές στην ομιλία του, αδυναμία να ολοκληρώσει προτάσεις και αδύνατη φωνή. Ο,τι διαπίστωσαν δηλαδή και εκατομμύρια τηλεθεατές.

Κατά το γιατρό είναι πιθανόν να πρόκειται για κατάσταση που πρέπει να διερευνηθεί πληρέστερα. Πως; Με τεστ που θα αφορούν κυρίως την κρίση αλλά και τη μνήμη του Αμερικανού Προέδρου.

“Αυτό που παρατηρήσαμε σίγουρα δεν ήταν κάτι καινούργιο αλλά ήταν ιδιαίτερα έντονο και εμφανίστηκε από την αρχή της συζήτησης” έγραψε ο Γκούπτα εκφράζοντας την ανησυχία του. Συμπλήρωσε δε ότι ο λιγοστός ύπνος και τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να επιδείνωσαν το πρόβλημα, ωστόσο η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μόνο μετά από ενδελεχή εξέταση.

“Ακόμα και σε περίπτωση υποκείμενης άνοιας, ο Πρόεδρος θα ωφεληθεί καθώς η έγκαιρη διάγνωση αλλά και η θεραπεία βελτιώνονται τα τελευταία χρόνια” έγραψε ακόμα ο Αμερικανός γιατρός.

Ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που παρακολουθεί τον Μπάιντεν έχει δηλώσει δημοσίως ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ο Αμερικανός Πρόεδρος υποβλήθηκε σε αναλυτική νευρολογική εξέταση χωρίς σημαντικά ευρήματα. Το συμπέρασμα ήταν ότι μπορεί να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Μπάιντεν, αν και μεσοβδόμαδα ξεκαθάρισε ότι δεν εγκαταλείπει την κούρσα, βρίσκεται υπό πίεση. Παράγοντες του Δημοκρατικού Κόμματος αλλά και χορηγοί έχουν εκφράσει την επιθυμία για αλλαγή υποψηφίου εκφράζοντας έντονη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του και πως αυτή μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις