Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«MyCoast»: Στις 9 χιλιάδες φτάνουν οι καταγγελίες για αυθαιρεσίες σε παραλίες

«MyCoast»: Στις 9 χιλιάδες φτάνουν οι κα...

Αυθαιρεσίες, καταπατήσεις του αιγιαλού, χιλιάδες καταγγελίες ακόμη και «αλληλοκαρφώματα» μεταξύ επιχειρηματιών

Μέχρι τώρα την εφαρμογή «MyCoast» έχουν κατακλύσει 8.900 καταγγελίες εκ των οποίων οι 1.100 είναι επώνυμες.

Στην Κέρκυρα, στην παραλία του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου, ένα μέρος που επέλεγαν λουόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και οικογένειες, μετά από δεκάδες καταγγελίες ξηλώθηκε αυθαίρετη επιχείρηση που είχε τοποθετήσει συνολικά 13 ομπρέλες, 46 ξαπλώστρες, 13 τραπέζια και 20 καθίσματα.

Οι παράνομες ξαπλώστρες αφαιρέθηκαν, ο χώρος απελευθερώθηκε ενώ αναμένεται και η έκδοση του προστίμου στην επιχείρηση που σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος θα ξεπερνάει τις 35.000 ευρώ.

Ο Όμηρος Τσάπαλος, εκπρόσωπος τύπου Υπουργείου Οικονομικών από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» δήλωσε: Στην πλειονότητα των περιπτώσεων υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται εάν κάποιος μέσα στην σύμβαση του δεν προβλέπει και κάλυψη κατάληψη για την ακρίβεια αιγιαλού παραλίας για ομπρελοκαθίσματα ο άνθρωπος αυτός είναι έκνομος».

Σε Πάργα, Χαλκιδική και Αίγινα ιδιοκτήτες ανταγωνιστικών επιχειρήσεων κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον με δεκάδες αναφορές, ώστε να είναι σίγουροι ότι το αντίπαλο beach bar θα ελεγχθεί. Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις κάποιες από τις αναφορές αποδείχτηκαν ψευδείς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πρωταθλήτρια στις καταγγελίες αναδεικνύεται η Χαλκιδική με 1400 αναφορές, στην Πρέβεζα έφτασαν τις 967, στα Δωδεκάνησα τις 766 και στις Κυκλάδες τις 680.

«Βροχή πέφτουν» οι καταγγελίες στην πλατφόρμα «my coast» ήδη στην Ανατολική Αττική έχουν γίνει 900 καταγγελίες σε παραλίες επώνυμα είτε και ανώνυμα.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει 10 συγκεκριμένες παραλίες για τις οποίες υπάρχουν πάνω από 6.000 καταγγελίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις