Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σεισμός 4.9 Ρίχτερ στην Ηλεία, στην περιοχή της Ανδραβίδας, ταρακούνησε Πάτρα και Ζάκυνθο

Σεισμός 4.9 Ρίχτερ στην Ηλεία, στην περι...

Μετά τις 20:30

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα.

Ο σεισμός σημειώθηκε στην Ηλεία είχε μέγεθος 4,9 Ρίχτερ και έγινε αισθητός σε όλο το νομό. Έγινε  στις 20:34 και το επίκεντρο εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα από την Ανδραβίδα.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 14,1 χιλιόμετρα όπως έδειξε η μέτρηση. Η δόνηση έγινε αισθητή σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και τη Ζάκυνθο, χωρίς να έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου.

Λίγα λεπτά αργότερα έγινε και δεύτερη δόνηση μεγάθους 3,1 βαθμών, με το ίδιο επίκεντρο.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου.

Οι κάτοικοι αντέδρασαν ψύχραιμα παρά την ένταση του σεισμού από το σχετικά μικρό εστιακό βάθος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ και καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα, που μίλησε στην ΕΡΤ, μπορεί να υπάρξουν μετασεισμοί. 
Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Μαρτίου του 2024, είχε σημειωθεί σεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο ανατολικά των Στροφάδων που είχε ταρακουνήσει και τότε την Ηλεία. Είχε προηγηθεί, ένα λεπτό νωρίτερα, ασθενέστερη δόνηση 4,3 Ρίχτερ.

Οι σεισμολόγοι θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν αν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα σε εκείνους τους σεισμούς και στον εγκέλαδο που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (06-07-2024). 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις