Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέθανε ο ηθοποιός Θεόδωρος Τεκνετσίδης

Πέθανε ο ηθοποιός Θεόδωρος Τεκνετσίδης

Ο Θεόδωρος Τεκνετσίδης έφυγε από τη ζωή και το ΚΘΒΕ τον αποχαιρετά με ένα συγκινητικό αντίο.

Στη θλίψη ήρθε να βυθίσει τον κόσμο της τέχνης και του θεάτρου, η είδηση πως ο Θεόδωρος Τεκνετσίδης έφυγε από τη ζωή.

Ο ηθοποιός συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια, από το 1975 έως και το 2007, γι’ αυτό και το ΚΘΒΕ τον αποχαιρετά με μια συγκινητική ανακοίνωση.

«Το ΚΘΒΕ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Θεόδωρου Τεκνετσίδη, ενός άξιου ηθοποιού που, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του, υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια το θέατρο, συνεργάστηκε με αξιόλογους σκηνοθέτες και διένυσε μια μακρά καλλιτεχνική πορεία ερμηνεύοντας ρόλους αρχαίου δράματος, κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου» επισημαίνεται χαρακτηριστικά με την ταφή του ηθοποιού να γίνεται στον τόπο καταγωγής του, στην Πτολεμαΐδα.

Ο Θεόδωρος Τεκνετσίδης σπούδασε στη Δραματική Σχολή της Ρούλας Πατεράκη και συνεργάστηκε με την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης στις παραστάσεις: «Η Βεγγέρα» του Ηλία Καπετανάκη, «Η Τραπεζαρία» του Γκέρνυ, ο «Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, η «Τριλογία του Παραθερισμού» του Κάρλο Γκολντόνι, οι «Εσωτερικές Ειδήσεις» του Μάριου Ποντίκα καθώς και με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας σε μια σειρά παραστάσεων ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από το 1975 έως και το 2007.

 

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες: «Όλα είναι δρόμος» του Παντελή Βούλγαρη, «Καραβάν Σαράι» του Τάσου Ψαρρά, «Μια αιωνιότητα και Μία μέρα», «Τριλογία: Το Λιβάδι που Δακρύζει» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Χώμα και νερό» του Παναγιώτη Καρκανεβάτου.

Ο Θεόδωρος Τεκνετσίδης στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές «Εν Ιορδάνη» σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου και «Καραβάν Σαράι» του Τάσου Ψαρρά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις