Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Φωτιά στην Αττική
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα- Χωρίς ενεργό μέτωπο- Εκκενώθηκαν Αρόη, Παγώνα και Εγλυκάδα, γηροκομείο και Καραμανδάνειο- Σε πανικό οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους- Τραυματισμός πυροσβέστη- ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα- Χωρίς ενεργό μέ...

Στο σημείο της φωτιάς επιχειρεί ισχυρή Πυροσβεστική δύναμη

20:36 Kαλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά οι πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη με τις αναζωπυρώσεις. Στο σημείο επιχειρούν 40 οχήματα, 80 άντρες και 32 πεζοπόρα τμήματα.

Μέχρι και αυτή την ώρα συνεχίζονται οι ρήψεις νερού από εναέρια μέσα.

17:16 Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο υπάρχουν αναζωπυρώσεις με την πυροσβεστική να είναι σε επιφυλακή. Δυνάμεις παραμένουν και στο Καραμανδάνειο ενώ η εικόνα της φωτιάς είναι πολύ καλύτερη.

16:42  Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στο Γηροκομειό όπως δήλωσε στο thebest.gr ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος.

«Η κατάσταση ελέγχεται και η εικόνα είναι καλύτερη. Υπάρχει πάντα ο φόβος των αναζωπυρώσεων. Ήταν μία δύσκολη φωτιά καθώς ήταν σε δασώδη περιοχή με σπίτια. Υπήρξε άμεση κινητοποίησή και συντονισμός όλων των δυνάμεων. Είδα με τα μάτια μου να φτάνει η φωτιά στην ταράτσα του Καραμανδανείου, θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ άσχημα τα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

16: 28 Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη για τη φωτιά: «Μιλάμε για μέτωπο που είναι εντός αστικού ιστού. Υπάρχει ένας δικαιολογημένος πανικός. Υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις σε σημεία. Δίνεται μάχη από την Πυροσβεστική, τα εναέρια μέσα, τους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας, τους οργανισμού ΟΤΑ και τους εθελοντές. Η πυροσβεστική μετέφερε πως η εικόνα βελτιώνεται». 

16:15 Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής Βασίλη Βαθρακογιάννη, στη φωτιά που μαίνεται στο Γηροκομειό, επιχειρούν 78 πυροσβέστες, 26 οχήματα και 10 εναέρια μέσα, το ένα εκ των οποίων έχει αναλάβει το συντονισμό της κατάσβεσης.

16:09 Πρόβλημα με το ρεύμα και στην περιοχή της Αρόης όπου πριν λίγο είχαμε ξανά διακοπή.

Εικόνες απελπισίας σε σπίτια στην Εγλυκάδα και άλλες περιοχές που εκκενώνονται. Κάτοικοι σε απόγνωση εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μετά την εντολή εκκένωσης, με βαλίτσες και ζώα στα χέρια, ενώ άλλοι προσπαθούν με λάστιχα και νερό να προστατέψουν τα σπίτια τους για την περίπτωση που η φωτιά φτάσει στις αυλές τους.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, κ. Βαρθακογιάννη γύρω στις 4 το μεσημέρι, το «μέτωπο» έχει περιοριστεί, καίνε διάσπαρτες εστίες, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, συνεχίζοντας την επιχείρηση κατάσβεσης. «Δεν υπάρχει ανησυχία για συγκεκριμένη περιοχή», είπε ο ίδιος.

16:00 Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest υπάρχει τραυματισμός πυροσβέστη.

15:57 Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι πριν από λίγο μπήκε στο χώρο του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ μεταφέροντας ηλικιωμένους από το Κωσνταντοπούλειο.

Οι φωτογραφίες από τον "πυρήνα" της φωτιάς, 20 μέτρα ένταση, σε οικόπεδο πίσω από το σπίτι που βλέπετε

15:45 Δείτε βίντεo με τους κατοίκους να εγλαταλείπουν την Eλυκαδα. 

15:41 Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής του Γηροκομειού, δεν έχουν νερό. Η μεγάλη πυρκαγιά έχει επηρεάσει και άλλες περιοχές όπως τα Προσφυγικά της Πάτρας, όπου σημειώθηκαν μικρές διακοπές ρεύματος.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσμενείς! 39°C και ανατολικοί- βορειοανατολικοί άνεμοι στα 5-6bf "σπρώχνουν" τάχιστα την πυρκαγιά σε πυκνά δομημένη περιοχή, συνιστά ο μετεωρολόγος Νικόλας Σερέτης.

13.31 Εκκενώνεται και η περιοχή της Εγλυκάδας

"Αν βρίσκεστε στην Εγλυκάδα απομακρυνθείτε προς Πάτρα" λέει το μήνυμα. 

3.17 Καίγεται ολοσχερώς αγροικία δίπλα από το Καραμανδάνειο. Προς στιγμήν η φωτιά δείχνει να βρίσκεται σε μικρή ύφεση λόγω της επέμβασης  των ελικοπτερων.

Στο σημείο της φωτιάς βρίσκονται ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και οι αντιδήμαρχοι Αναστασίου, Σίμου, Μελάς και Σαμούρη.

Την ίδια ώρα συμφωνα με πληφοφορίες του thebest το Κωνσταντοπούλειο ευγηρείο εκκενώθηκε και αυτή τη στιγμή βγάζουν τα τελευταία 12 άτομα. 

Δείτε το βίντεο με την αγροκατοίκια που καίγεται

15:15 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο στην οδό Ερρίκου Ντυνάν και γρήγορα επεκτάθηκε.

15:00 Κάτοικοι της περιοχής εγκαταλείπουν τα σπίτια τους κρατώντας στα χέρια τα ζωάκια τους, ενώ με νέο μήνυμα του 112 εκκενώνεται και η περιοχή Πάγώνα. Σκηνές αποκάλυψης στην Εγλυκάδα που έχει εκκενωθεί. 

Τρίτο μήνυμα από το 112

Τρίτο μήνυμα από το 112

Εικόνα  από το Κωνσταντοπούλειο

Εικόνα από το Κωνσταντοπούλειο

Εικόνα από το  Κωνσταντοπούλειο

Εικόνα από το Κωνσταντοπούλειο

14:56 Λόγω της φωτιάς στην περιοχή του Γηροκομείου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η 6η ΥΠΕ, , με εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. Όλοι οι ασθενείς βρίσκονται ασφαλείς στο ΓΝ Άγιος Ανδρέας Πατρών. 

«Από τα 23 νοσηλευόμενα παιδιά τα 15 διακομίστηκαν με απόλυτη ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας, ενώ τα υπόλοιπα οκτώ πήραν εξιτήριο και πήγαν σπίτι τους», δήλωσε ο κ. Καρβέλης. «Είναι όλοι ασφαλείς και τα παιδιά και το προσωπικό του νοσοκομείου δεν κινδυνεύει κανείς. Η φωτιά είναι κοντά στο νοσοκομείο και κινδυνεύουν οι εγκαταστάσεις» τόνισε.

14:35 Εναέρια μέσα επιχειρούν στη μεγάλη φωτιά στο Γηροκομειό ενώ παιδιά από το Καραμανδάνειο μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η φωτιά μπήκε στο Καραμανδάνειο και έκαψε δέντρα ενώ σε όλη την πόλη είναι διάχυτη η μυρωδιά του καμένου.

Στην Γερμανού και στα Ταμπάχανα επικρατεί κυκλοφοριακός πανικός με τους πολίτες να προσπαθούν να μετακινηθούν την στιγμή που φανάρια είναι χαλασμένα και δεν υπάρχει τροχονόμος. 

Οι φλόγες κινήθηκαν και προς το Ιδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης.

14:26 Εκκενώνεται το Καραμανδάνειο, πέφτουν στο νοσοκομείο φλεγόμενα κουκουνάρια. Η φωτιά είναι σχεδόν διπλα. 

Πρώτη ενημέρωση 14:07:

Φωτιά έχει ξσπάσει στην Αρόη που έφτασε στο Γηροκομειό ενώ στάλθηκε μήνυμα από το 112.  

Η φωτιά είναι μια ανάσα από το ίδρυμα, εκκενώνεται το γηροκομείο ενώ φεύγουν άρον άρον τα παιδια απο το Καραμανδάνειο. 

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές επείγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες οι καπνοί είναι έντονοι και υπάρχει μεγάλη αναστάτωση καθώς οι φλόγες είναι κοντά στα σπίτια.

Πρώτο μήνυμα από το 112

Πρώτο μήνυμα από το 112

Δεύτερο μήνυμα από το 112

Δεύτερο μήνυμα από το 112

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις