Ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό
Η μους σοκολάτας είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό. Αυτή η συνταγή με βύσσινο έχει πλούσια γεύση και είναι ιδανική για κάθε περίσταση, από ένα οικογενειακό δείπνο μέχρι ένα τραπέζι με φίλους.
Υλικά
Για τη μους:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης, χτυπημένη σε σαντιγί
3 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
50 γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά)
Για τη γαρνιτούρα:
200 γρ. γλυκό βύσσινο, στραγγισμένο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
- Σε ένα μπεν μαρί, λιώστε την σοκολάτα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε την σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Σιγά σιγά, ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.
- Προσθέστε το κονιάκ ή το λικέρ (αν θέλετε) και ανακατέψτε.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.
- Ενσωματώστε απαλά τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας με μια κουτάλα σιλικόνης, με κυκλικές κινήσεις.
- Σιγά σιγά, ρίξτε την σαντιγί στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Μοιράστε τη μους σε ποτήρια ή μπολ και αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να σφίξουν.
Για τη γαρνιτούρα:
Διακοσμήστε κάθε ποτήρι ή μπολ με γλυκό βύσσινο και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr