Με bazaar βιβλίων, χειροποίητων κοσμημάτων, μουσική & κεράσματα - Την Πέμπτη 11-7 ολοκληρώνεται & η έκθεση ζωγραφικής του Παναγιώτη Σταθόπουλου
Το Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147 στην Πάτρα, γιορτάζει τα 43 χρόνια λειτουργίας του με φίλους και συνεργάτες.
Ο γνώριμος πολιτιστικός χώρος εκτός από το βιβλιοπωλείο, λειτουργεί και ως γκαλερί φιλοξενώντας εικαστικού ενδιαφέροντος εκθέσεις ενώ τα καλοκαίρια στον δροσερό κήπο του γίνονται όχι μόνο βιβλιοπαρουσιάσεις αλλά και άλλα event όπως θεατρικές παραστάσεις, κ.α.
Στο πλαίσιο των 43 χρόνων λειτουργίας του, θα διοργανωθεί BAZAAR βιβλίων, χειροποίητων αντικειμένων, κοσμημάτων & θα συνδυαστεί με μουσική και κεράσματα.
Σας περιμένουμε την Πέμπτη 11 Ιουλίου, από τις 7 μ.μ. και μετά, αναφέρει η πρόσκληση της Όλγας Νικολοπούλου και του Κωστή Καπέλα, των ανθρώπων που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν το Πολύεδρο.
Να προσθέσουμε πως στο Πολύεδρο λειτουργεί και καφέ καθώς και μπουτίκ.
Στο μεταξύ την Πέμπτη 11 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, ολοκληρώνεται η έκθεση ζωγραφικής του Παναγιώτη Σταθόπουλου, στο Πολύεδρο, μία έκθεση που κέρδισε τις εντυπώσεις του φιλότεχνου κοινού σημειώνοντας μεγάλη προσέλευση. Επρόκειτο για τη δεύτερη ατομική έκθεση του Παναγιώτη Σταθόπουλου, η οποία στάθηκε έμπνευση για τα παιδιά στις εκπαιδευτικές δράσεις που συμμετείχαν με την καθοδήγηση του εικαστικού. Για όσους δεν την έχουν δει, είναι μια ευκαιρία να προλάβουν να την επισκεφτούν αυτές τις τελευταίες μέρες.
Παρουσιάζονται έργα των τελευταίων 5 ετών, τα περισσότερα ζωγραφισμένα με ξηρά παστέλ. Περιλαμβάνονται όμως και μερικά σχέδια με μελάνι και κάποιες μεγάλες ακουαρέλες.
Τα έργα χωρίζονται σε τρεις ενότητες: Μαθαίνοντας την ώρα, Άγριοι κήποι και Εφήμεροι πύργοι.
Στην πρώτη ενότητα, Μαθαίνοντας την ώρα, μέσα από απλοποιημένα στοιχεία που επαναλαμβάνονται σε διαφορετικές συνθέσεις και χρωματικούς συνδυασμούς προκύπτει μια στοιχειώδης αφήγηση.
Στη δεύτερη, Άγριοι κήποι, οι εικόνες μοιάζουν πληθωρικές και πολύπλοκες, συνθέσεις με φυτικά στοιχεία που έχουν δημιουργηθεί μέσα από μια μακρά διαδικασία απλοποίησης και σχηματοποίησης.
Οι Εφήμεροι πύργοι αντλούν το θέμα τους από την εύθυμη αδιαφορία του παιδικού παιχνιδιού για τις μόνιμες και επιβλητικές κατασκευές. Πύργοι χτίζονται με κέφι και ταχύτητα για να γκρεμιστούν αμέσως μετά με το ίδιο κέφι και την ίδια ταχύτητα και να δώσουν τη θέση τους στο κενό, όπου θα χωρέσει κάποιο άλλο έργο, μια καινούργια ζωή.
Ο Παναγιώτης Σταθόπουλος έχει γεννηθεί το 1978 στην Πάτρα. Σπούδασε Αρχαιολογία στα Ιωάννινα (1996-200) και γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο εργαστήριο του Γιώργου Λάππα (2001-2006). Από το 2010 εργάζεται ως εκπαιδευτικός Εικαστικών. Ζει μόνιμα στην Πάτρα. Τον Ιανουάριο του 2019 πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση στο Πολύεδρο, στην Πάτρα.
Τέλος να προσθέσουμε πως έκθεση Μαριονέτας με έργα του Κώστα Σαλπιστή θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, στις 8 το βράδυ στο Πολύεδρο. Είναι η πρώτη έκθεση του Πατρινού δημιουργού, με μοναδικά έργα φτιαγμένα με μεράκι και έμπνευση.
Θα παρουσιαστούν περίπου 35 μαριονέτες και ένα κουκλοθέατρο, όλα κατασκευασμένα από ξύλο, ένα υλικό από ζωντανό οργανισμό. Παράλληλα θα εκτίθεται ο πάγκος εργασίας του καλλιτέχνη, με τα υλικά και τα εργαλεία της δουλειάς του. Μπαλαρίνες, στρατιωτάκια, ξωτικά, ζώα και παραμυθένιες φιγούρες, που σαγηνεύουν μικρούς και μεγάλους, θα κρέμονται από νήματα, θα βρίσκονται καθισμένες σε πάγκους ή στο πάτωμα. Μια εγκατάσταση που παραπέμπει στην παιδική ηλικία και στα παραμύθια, αφυπνίζοντας αναμνήσεις των τρυφερών παιδικών μας χρόνων.
Η έκθεση οργανώνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αφήγησης «Τα Παραμύθια της Νερομάνας» και θα διαρκέσει μέχρι αρχές Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια της θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, παράσταση κουκλοθεάτρου, στο Πολύεδρο και σε μέρη που θα γίνονται αφηγήσεις, όπως στην Κρήνη και στο Καστρίτσι.
Ο Κώστας Σαλπιστής έχει γεννηθεί στην Πάτρα το 1970 και μαθήτευσε δίπλα στον πατέρα του Γεώργιο Σαλπιστή από 8 ετών. Με 40 χρόνια εμπειρίας έχει συμβάλει σε εγκαταστάσεις στο Παλαιό Νοσοκομείο στην περιοχή του κάστρου Πατρών, στη βίλα Κόλλα του ΑΤΕΙ Πάτρας, στην παλαιά Νομαρχία Πατρών και πολλά άλλα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα αλλά και στις γύρω περιοχές. Στην πορεία ασχολήθηκε με καλλιτεχνικές κατασκευές που τον οδήγησαν στη δημιουργία χειροποίητης μαριονέτας που μέχρι και σήμερα αποτελεί την καθημερινή του απασχόληση στο εργαστήριο του που βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Πράτσικα.
Από την έκθεση μαριονέτας του Κώστα Σαλπιστή.
Στη φωτ. ο Παναγιώτης Σταθόπουλος με τους εικαστικούς Νίκο Νικολάου και Γιάννη Παπαδόπουλο.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr