Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η επόμενη μέρα μετά την φωτιά στο Γηροκομειό- «Ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει» λένε οι κάτοικοι πριν την αποψινή συγκέντρωση

Πάτρα: Η επόμενη μέρα μετά την φωτιά στο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Οι κάτοικοι έχουν απευθύνει κάλεσμα σε δημοτική και περιφερειακή αρχή αλλά και στο δασαρχείο

Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 20:30 στην πλατεία του Γηροκομειού από τους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να συζητήσουν πώς πρέπει να κινηθούν μετά την μεγάλη φωτιά στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η Ντίνα Παπάκου, πρόεδρος του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναγία η Γηροκομίτισσα», «θέλουμε να ακούσουμε τους κατοίκους της περιοχής και να δούμε την επόμενη μέρα».

Να σημειώσουμε ότι οι κάτοικοι έχουν απευθύνει κάλεσμα σε δημοτική και περιφερειακή αρχή αλλά και στο δασαρχείο ενώ στη συνάντηση θα βρίσκεται και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Αναστασίου. Άλλωστε, όπως λένε, ο Δήμος είναι εκείνος που πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία για να γίνει ό,τι πρέπει ώστε να διασφαλιστεί η περιοχή.

Το πώς ξέσπασε η φωτιά είναι κάτι που θέλουν να μάθουν οι κάτοικοι και μάλιστα  αναμένουν ενημέρωση από την Πυροσβεστική μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας και το πόρισμά της. Ωστόσο πιο σημαντικό είναι όπως λένε να δουν τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

«Ξαφνικά είδαμε μία φωτιά μέσα σε μία πευκόφυτη περιοχή. Την πρώτη ώρα της φωτιάς αισθανόμασταν ότι ήμασταν στο έλεός της. Ωστόσο δεχθήκαμε βοήθεια, η Πυροσβεστική ήταν εκεί, τα εναέρια μέσα αλλά και οι εθελοντές βοήθησαν πολύ» λέει η κα Παπάκου.

Όπως εξηγεί, «τα ακαθάριστα οικόπεδα ήταν πολλά, αρκετοί ιδιοκτήτες δεν είχαν μεριμνήσει. Σε ένα  τέτοιο περιβάλλον υπάρχει πάντα ο κίνδυνος φωτιάς. Μας ενδιαφέρει πώς έγινε αλλά πιο σημαντικό τώρα είναι τα έργα που πρέπει να γίνουν. Η φωτιά δεν έκαψε τα σπίτια μας, έκαψε όμως δάσος και είναι πολλά αυτά που πρέπει να σκεφτούμε. Αν βρέξει για παράδειγμα θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα. Χρειάζονται οπωσδήποτε έργα πυροπροστασίας και αντιστήριξης και μάλιστα όλα πρέπει να γίνουν άμεσα. Δεν υπάρχει περιθώριο. Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και μάλιστα με υψηλές θερμοκρασίες άρα τα μέτρα πυροπροστασίας πρέπει να είναι μεγαλύτερα. Δεν αρκεί για παράδειγμα μόνο ένα όχημα της Πυροσβεστικής για μια τέτοια περιοχή. Υπάρχει ένα κομμάτι του δάσους που δεν κάηκε και ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις