Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει το μοναστήρι Μαρίτσης στο Σανταμέρι στις 16 και 17-7

Πανηγυρίζει το μοναστήρι Μαρίτσης στο Σα...

Την Τρίτη 16 Ιουλίου στις 19.00 στον πανηγυρικό εσπερινό θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Στις 16 και 17 Ιουλίου εορτάζει και πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης Μαρίτσης που είναι γυναικείο κοινοβιακό μοναστήρι αφιερωμένο στην Αγία Μαρίνα και υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της θρησκευτικής πανήγυρης που εστάλη από την Ιερά Μονή Μαρίτσης στο Σανταμέρι Αχαΐας, την Τρίτη 16/7/2024 θα τελεστεί στις 19.00 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, υπό του Σεπτού Ποιμενάρχου ημών σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα μιλήσει για το μοναστήρι και την Αγ. Μαρίνα.

Ανήμερα της εορτής, την Τετάρτη 17/7, στις 7 με 10.15 το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και θα αναφερθεί στην Αγία Μαρίνα.

Τετάρτη 17/7 : Mέγας Εσπερινός και Ιερά Παράκληση υπέρ υγείας των προσκυνητών μετά θείου κηρύγματος, ώρα 19.00

Για όσους δεν έχουν πάει, το συγκεκριμένο μοναστήρι είναι χτισμένο στην νότια πλευρά Μόβρης σε υψόμετρο 425 μέτρων. Κοντά του όπως διαβάσαμε, βρίσκονται χωριά όπως τα Αμπελάκια, το Τζάιλο και το Σανταμέρι της Δημοτικής Ενότητας Ωλενίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Επίσης απέχει οδικώς περίπου 24 χιλιόμετρα από την Κάτω Αχαΐα & 38 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις