Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στο Γομοστό: Εκτός ελέγχου οι φλόγες- Λόγω του θερμικού φορτίου κατέρρευσε η στέγη - ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Φωτιά στο Γομοστό: Εκτός ελέγχου οι φλόγ...

Επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής

ΝΕΟΤΕΡΟ:  Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο Γομοστό Δυτικής Αχαΐας.

Η φωτιά αρχικά έκαιγε πλαστικά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου. Αργότερα, ωστόσο, οι φλόγες μπήκαν στο εργοστάσιο και λόγω του θερμικού φορτίου κατέρρευσε η στέγη, ενώ μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζεται η προσπάθεια των πυροσβεστικων δυνάμεων να ελέγξουν τη φωτιά.

Στο σημείο, με την εκδήλωση της πυρκαγιάς, έσπευσαν 23 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 6ης ΕΜΟΔΕ και 7 οχήματα. Συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούσε ένα ελικόπτερο. Στη συνέχεια, οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν και αργότερα το απόγευμα η Πυροσβεστική έκανε γνωστό ότι κατάφεραν να την περιορίσουν και η ένταση της φωτιάς έχει μειωθεί.

 Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος συμπεριλαμβανομένης και 1 ομάδας πεζοπόρου τμήματος από την Μάλτα, 10 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Λόγω της φύσης των υλικών που υπήρχαν στο σημείο και καίγονταν, η περιοχή καλύφθηκε από πυκνό μαύρο καπνό και για το λόγο αυτό εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

* Εκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στον εξωτερικό χώρο εργοστασίου με πλαστικά στο Γομοστό.

Πλέον η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι φλόγες έχουν μπει στο εσωτερικό του εργοστασίου. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταρρεύσει η στέγη του εργοστασίου.

Φωτιά στο Γομοστό- Ο Κ. Ταπεινός στο thebest.gr: "Δίνεται μάχη με τις φλόγες μέσα στο εργοστάσιο"- ΦΩΤΟ

 Οι πληροφορίες αναφέρουν πως λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπορούν να επιχειρήσουν στο σημείο. Έτσι γίνεται χρήση αφρού και ρίψεις μόνο από εναέρια μέσα προκειμένου να περιοριστούν οι φλόγες, ενώ υπάρχει ανησυχία για την επέκτασή τους.

 Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και επιχειρούν πλέον 40 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 1 ελικόπτερο και 3 αεροσκάφη.

Στη φωτιά ο Φωκίων Ζαϊμής

Στο σημείο της φωτιάς βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαϊμής και σε σχετική του ανάρτηση ενημερώνει: Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Γομοστό Δ. Αχαιας.
Η Πολιτική Προστασία της ΠΔΕ συνέδραμε άμεσα με 5 βυτία και ένα χωματουργικό.
Ο καπνός που έχει κατακλύσει την περιοχή είναι ιδιαίτερα τοξικός, γι’ αυτό και συστήνεται στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, με κλειστά πράθυρα και πόρτες.

 

Νεότερη ενημέρωση: Από τις αποθήκες του εργοστασίου απομακρύνονται υλικά.

Οι πυροσβέστες έχουν δημιουργήσει γραμμή ανάσχεσης γιατί κοντά βρίσκεται εργοστάσιο με λάδια.

Αρχική ενημέρωση: Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο Γομοστό.

Η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα και πλαστικά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου.

Επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 6ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Μάλιστα πριν από λίγο στάλθηκε  ειδοποίηση από το 112  στουςς κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κλήθηκαν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα, αφού οι καπνοί είναι κοντά σε σπίτια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις